15-åring klar för spel i Skellefteå FF

Civil_Nur Adem 5_webbNur Adem började inför förra säsongen spela i Skellefteå FF:s juniorlag. Efter bara ett halvår blev han uppkallad till träningar med A-laget och fick också göra debut i Divison 2 Norrland. Nu är han med på allvar och slåss om en startplats i Skellefteå FF.

Efter bara en halv säsong i Skellefteå FF:s juniorlag blev du uppflyttad till A-laget som 15-åring, hur kändes det?
– Det kändes riktigt bra. Jag fick började träna med dem under säsongen med juniorlaget och blev sedan uppflyttad efter sommaren. Debuten kom hemma mot Anundsjö, jag fick hoppa in sista tio minuterna som ytterforward. Det kändes bra och jag var inte alls nervös.

Vad tycker du är de stora skillnaderna mellan junior- och seniorfotboll?
– Det är överlag högre tempo och högre kvalité. Bättre spelare med bättre spelförståelse och som är duktiga i både spelet med och utan boll.

För dem som inte sett dig spela, hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en teknisk innermittfältare med bra spelförståelse.

Under sommaren var du och provtränade med IFK Göteborg. Hur var det?
– Det var riktigt kul. Jag var där i fem dagar och fick träna med U-17 laget. De var riktigt bra men Skellefteå FFs A-lag är bättre. Jag tror att det kan bli aktuellt att jag åker dit igen, men inget är bestämt.

Var tror du att du spelar om fem år? Vart vill du nå med fotbollen?
 Min dröm just nu är att antingen spela i spanska La Liga eller engelska Premier League.

Till hösten börjar du gymnasiet. Vet du vad du ska söka?
– Jag kommer att söka Ekonomiprogrammet på Anderstorpsskolan. Det känns bra och var ett självklart val.

Har du något favoritlag och/eller favoritspelare?
– Mina favoritspelare är Leo Messi och Andres Iniesta, som dessutom spelar i mitt favoritlag FC Barcelona.

Du har också fått spela med länslaget, hur känns det att spela där?
– Jag har fått spela med både P-97 och P-98. Vi gick vidare i SM-slutspelet med 97:orna och har fler matcher i januari nästa år. I länslaget har jag mest fått spela forward men det har gått riktigt bra.

Fakta – Nur Adem
Ålder: 15 år
Position: Innermittfält (klubblag), Forward(länslag)
Längd: 175 cm
Vikt: 63 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen, första med A-laget
Moderklubb: Morön BK

 

Text: Erik Grahn
Bild: NIcklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *