Aleksandar Sorgic klar för Skellefteå FF

Aleksandar som ifjol spelade med IFK Anderstorp i Division 5 har skrivit på ett kontrakt. Han spelade i Skellefteå Fotbollsförening från 2007 till 2008, men det är en ny människa och därmed en bättre spelare som är tillbaka på Norrvalla.

Varför valde du att skriva på för Skellefteå Fotbollsförening?Civil_Aleksandar Sorkic 1_webb
– Först och främst tycker jag att det är ett helt nytt tänk i föreningen. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av hur allt verkar skötas i och runt klubben. Intrycken av spelarna och ledarna i laget har också varit väldigt positiva. När Skellefteå Fotbollsförening hörde av sig och erbjöd mig ett kontrakt var det inget att tveka på. Jag känner att jag har en hel del kvar att ge på fotbollsplanen.

På vilka sätt har du förändrats sedan du spelade i Skellefteå Fotbollsförening 2008?
– Efter tiden i SFF har jag egentligen inte spelat särskilt mycket fotboll. Däremot har jag vuxit och utvecklats som människa. Jag har fått upp ögonen för annat än fotboll. Jag har sett och upplevt saker och tagit lärdom av mina erfarenheter. Jag vet att det kommer märkas på planen.

I testmatchen du spelade i höstas var du högerback. En ny position för dig, hur känns det?
– Jag vet inte vilken position Krister och Håkan har tänkt använda mig på. Ifjol spelade jag mittback i IFK Anderstorp men tidigare har jag oftast spelat på mittfältet. Det känns som att jag hittat mig själv på ett annat sätt i backlinjen och jag känner att jag kan bidra även där.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Framförallt bolltrygg och passningssäker men också följsam och snabb. Jag tror även att jag kan bidra med mental styrka, något som jag utvecklat väldigt mycket under den tid jag varit borta från fotbollen. Jag har även en bra högerfot.

Vad är dina intryck av dina nya tränare, Krister och Håkan?
– Krister verkar vara en utomordentlig pedagog. Bra på att motivera spelare och bra på att uttrycka sig. Hans fotbollskunnande och erfarenhet imponerar stort på mig.
– Jag har aldrig träffat Håkan, men har hört att han påminner om Krister. En mycket erfaren ledare med goda fotbollsmeriter. Krister och Håkan vet vad som krävs för att kunna spela på den högsta nivån i Sverige och det är väldigt nyttigt för vårt unga lag.

Vad är din personliga målsättning kommande säsong?
– Allting har gått så fort så jag har egentligen inte hunnit sätta upp några personliga mål. Men självklart är jag med för att ge 100 procent och slåss om en plats i startelvan.
– När jag blev kallad till testmatcherna i slutet på årets säsong trodde jag aldrig att jag skulle kunna spela till mig en plats i Skellefteå FFs trupp. Under de senaste sex veckorna har jag tagit små steg varje träning och jag känner att jag blir bättre och bättre.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll med SFF?
– Jag jobbar på Xzakt Kundrelation som teamledare. När jag är ledig tittar jag på väldigt mycket sport på TV. Jag är en riktig sportfåne och ser bland annat mycket fotboll, basket och tennis. Sedan gillar jag att umgås med min familj, min flickvän och mina vänner.
– De senaste åren har jag bott i Stockholm och det har känts som att allt varit huller om buller, en kaosartad miljö. Nu tycker jag det är grymt skönt att vara hemma och bara ha det bra.

Text: Erik Grahn Lundgren
Foto: Nicklas Boman

Fakta – Aleksandar Sorgic
Längd: 183 cm
Vikt: 80 kg
Position: Högerback
Tidigare klubbar:
Morön BK (moderklubb) 2000 – 2006
Öster (Juniorallsvenskan) 2006 – 2007
Skellefteå FF 2007 – 2008
Sunnanå SK (lån) 2007 – 2008
Robertsfors IK 2009
IFK Anderstorp 2013
Skellefteå FF 2014 –

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *