Daniel vill bygga vidare på fjolårets succé

Civil_Daniel Söderström 4_webbMittbacken Daniel Söderström var förra säsongens stora överraskning. Efter nästan sex års studier i Kalmar återvände han till Skellefteå och hamnade i Skellefteå Fotbollsförening tack vare vännen Leo Englund. 

Nu siktar han på att bibehålla sin plats i startelvan!

Du kom in som en stor överraskning förra säsongen. Hur ser du på din första säsong i Skellefteå FF?
– Det kändes jättebra! Jag hade inga större förväntningar eftersom jag aldrig spelat så högt i seriesystemet tidigare, men det var väldigt roligt att få så mycket speltid och förtroende. Lagets framgång blir givetvis ett extra plus i kanten.

Hur hamnade du i Skellefteå FF?
– Jag är fostrad i IFK Bjurfors och spelade där fram tills jag var i 20-årsåldern då jag började spela med Sunnanå SK. Efter en säsong i SSK flyttade jag ner till Kalmar för att plugga ekonomi. Under tiden i Kalmar spelade jag i Madesjö IF som spelar i division 4. När jag var klar med studierna var jag hemma i Skellefteå igen och träffade bjurforsaren Leo Englund på gymmet och han frågade om jag ville komma och provträna med SFF, och på den vägen är det.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– En positionssäker mittback som är duktig i huvudspelet och spelet man-mot-man.

Du bildade ett mycket stabilt mittbackspar med Joakim Wikberg under föregående säsong, hur ser du på ert samarbete?
– Jag tycker samarbetat fungerade jättebra och vi kompletterade varandra på ett bra sätt. Jocke är snabb och väldigt duktig i löpduellerna, vilket resulterade i att jag fick ta hand om de lite mer fysiska duellerna.

Skellefteå FF har värvat tillbaka mittbacken Olov Bergkvist från Umeå FC och det ökar konkurrensen i backlinjen. Hur ser du på konkurrensen?
– Det är självklart jättetuff konkurrens eftersom Olov är en grymt duktig fotbollsspelare. Men jag ser konkurrensen som något som kan sporra oss till bättre prestationer och bidra till positiv utveckling. För lagets skull är konkurrensen är bra!

Har du hunnit sätta upp någon personlig målsättning inför säsongen 2014?
– Givetvis vill jag kriga mig till en plats i startelvan och ta vid där förra säsongen tog slut.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?
– Jag är utbildad ekonom, men just nu spelar jag mycket poker och livnär mig på det. När jag är ledig tycker jag om att umgås med mina vänner och min flickvän. Jakt och fiske är också något jag gillar att syssla med då jag har tid för det.

Vem i Skellefteå Fotbollsförening:

… är starkast?
Jesper Glaas

… är snabbast?
Krister Andersson

… är svårast att möta en mot en?
Radek Erlich

… är bäst i huvudspelet?
Olov Bergkvist

Fakta – Daniel Söderström
Ålder: 28 år
Position: Mittback
Längd: 189 cm
Vikt: 86 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb: IFK Bjurfors
Övriga klubbar: Sunnanå SK, Madesjö IF

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *