Derbyt säsongens höjdpunkt

Morön BK hemma på Norrvalla. En höjdpunkt för spelare och ledare – ja hela föreningen, och förhoppningsvis en stor del av övriga Skellefteå, ser nog fram emot dagens match på Norrvalla med start 20.00.

Inför
Det är inte som inför vilken match som helst. Derbyna mot Morön är alltid speciella, inte minst när de spelas på Norrvalla. Skellefteå FF:s marknadsgrupp har återigen gjort ett fint jobb med att marknadsföra matchen och därför kan vi nog vänta en storpublik. Utöver det som utspelar sig på planen kommer Viking att ha pub intill planen, Lestanders kommer att köra ner folk på stan efter matchen och Skellefteå Kraft bjuder de 300 första på entrèn. Dessutom ser vädret ut att bli fint. Det är kort och gott upplagt för en fotbollsfest.

Rent sportsligt så får Skellefteå FF lov att bära favoritskapet. I tidigare seriemöten med Morön har man vunnit fyra och spelat en oavgjord. Lägg därtill att man är obesegrat på Norrvalla denna säsong så förstår man att Morön har en tuff uppgift. Det hade man å andra sidan i det förra derbyt också, även då var man nederlagstippat men man lyckades knipa en poäng i matchens slutskede.

De bägge lagen saknar varsin tongivande mittfältare vid namn Linus. FF:s Almqvist dras fortfarande med efter sviterna från sin knäskada som han ådrog sig i samband med NLBS. Namnen Lindström i Morön fick sitt tredje gula kort i Moröns senaste match mot Boden, som man förlorade med 1-4. Skellefteå FF tappade värdefulla poäng i toppstriden i sin senaste drabbning då Härnösand kvitterade i slutet av matchen.

Läget i laget
Mittfältaren Linus Almqvist saknas som sagt. Dessutom finns en av hans potentiella ersättare på skadelistan – nämligen unge Filose Irakoze. I övrigt ser det riktigt bra ut, varken skador eller avstängningar håller någon ytterligare spelare från spel. Noterbart är att den förre Bureå-spelaren, 94:an och innermittfältaren, Kevin Forss för första gången finns med i en matchtrupp för Skellefteå FF.

Truppen
Fredrik Enberg, Johannes Norberg
Anton Olofsson
Joel Boman
Noak Tjärnqvist
Daniel Söderström
Joakim Vikberg
Alexander Brinkmann
Fredrik Lindgren
Krister Andersson
Nur Adem
Patrik Lindgren
Kevin Forss
Mustafa Heydari
Leo Englund
Robin Andersson
Radek Erlich

Skellefteå FF välkomnar hjärtligt till ett av Norrlands hetaste fotbollsderbyn. Matchstart 20.00.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *