Akademin

 

Skellefteå FF U13

U13 är första steget i vår akademi. Här förbereder vi spelarna så att dom har lättare att anpassa sig till den träning vi utsätter dom för i U15 och i U17. U13 är enbart en träningsgrupp, här spelar vi inga matcher.

Skellefteå FF U15

Här börjar satsningen för de pojkar som har bestämt sig för att satsa på fotboll med målet att försöka bli elitfotbollsspelare. Här tränar man fotboll året om. Rekryteringen och uttagningen till denna grupp genomförs varje höst och riktar sig till spelare i Skellefteå FF:s eget upptagningsområde, Skellefteå FF:s samarbetsföreningar och via scouting. Skellefteå FF erbjuder en utökad kvantitativ och kvalitativ träning för spelarna och ger för de spelare som vill möjligheten att spela kvar i sin moderförening.

Skellefteå FF U17

Här spelar de pojkar som på allvar genom målmedveten träning försöker bli elitspelare i fotboll. Målet är en plats Skellefteå FF:s A-lagstrupp via spel i någon av våra samarbetsföreningars A-lag. Spelarna här söker sig till fotbollsgymnasium och tränar hårt och målmedvetet och spelar i Pojkallsvenskan eller högre nivå. Uttagningarna sker varje höst och riktar sig till spelare i Skellefteå FF:s eget upptagningsområde, Skellefteå FF U15 lag, Skellefteå FF:s samarbetsföreningar och via scouting.

Under de 6 år som spelarna ingår i vår akademi så är vår målsättning att alla spelare ska ha fått tillgång till hela innehållet i vår kursplan. I kursplanen ingår allt från teknikträning och taktisk träning till föreläsningar om kost och hur man planerar samspelet mellan träning, skola och det sociala livet.

Året spelarna fyller 18 år flyttas de över till något av våra samarbetsföreningars A-lag om dom inte tar plats i Skellefteå FF…s A-lag. Vi fortsätter följa dessa spelares utveckling via vår utvecklingsansvarige som finns i vårt A-lags organisation.

Länk till lagens egna hemsidor finns på laget.se