Erik blir ny webbredaktör


Civil_Erik Grahn 11_webb tallSkellefteaFF.se har sedan några veckor tillbaka fått en ny webbredaktör. Det handlar om Skellefteå-killen Erik Grahn Lundgren, 21 år, som just nu studerar journalistik vid Umeå Universitet.

Välkommen till Skellefteå FF, hur känns det?
– Tack så mycket, det känns mycket bra. Skellefteå Fotbollsförening har precis som jag väldigt höga ambitioner och jag tror att vi kan hjälpa varandra att växa och utvecklas.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv?
– Ursprungligen från Skellefteå, numera bosatt på Ålidhem i Umeå. Jag har alltid haft ett stort intresse för främst fotboll men också alltid varit fascinerad av god sportjournalistik. Jag ser mig själv som en social, noggrann och driven kille som försöker se positivt på det mesta.

Berätta mer om din fotbollsbakgrund.
– Jag har Sunnanå SK som moderklubb och har sedan dess representerat SSK om man bortser från två kortare sejourer i IFK Anderstorp och Kågedalens AIF. Fotbollsmässiga höjdpunkter skulle jag nog säga är seger i Sunnanåcupen 2012, division 3-spel med SSK 2012 samt SFF-debut för några år sedan i en träningsmatch mot Malå IF.

Vad tycker du om att göra när du är ledig?
– Det stora intresserat är som sagt fotboll, så på min lediga tid kollar jag egentligen så mycket fotboll jag hinner. Helst kollar jag på Premier League och mitt favoritlag Liverpool FC som ser bättre ut än på länge. Annan ledig tid spenderar jag gärna med kompisar och tar det rätt lugnt. Film är utöver fotbollen ett stort intresse jag har.

Favoritfilm?
– Skulle nog säga Christopher Nolans Batman-trilogi, men under senaste året har det kommit massor med bra film. Ska jag plocka ut några personliga favoriter bortsett från Batman-trilogin blir det nog ”Into the Wild”, ”Jakten”, ”Prisoners”, och ”The Intouchables”.

Vad hoppas du kunna bidra med till hemsidan?
– Jag har sedan några veckor tillbaka intervjuat flertalet spelare och förhoppningen är att  ha intervjuer med alla spelare och ledare ute på hemsidan lagom till seriestarten. Sedan ska jag tillsammans med mina duktiga kollegor på kansliet självklart se till att det finns gott om information på hemsidan inför och efter alla matcher. Utöver detta kan det nog bli lite smått och gott, kanske att vi provar på att göra lite videointervjuer eller liknande. Håll koll på hemsidan så missar ni ingenting!

Fakta Erik Grahn Lundgren
Ålder: 21 år
Familj: Mamma Karin, pappa Tomas och lillasyster Ebba
Studerar: Programmet för journalistik vid Umeå Universitet
Favoritlag: Liverpool FC
Moderklubb: Sunnanå SK
Övriga klubbar: Kågedalens AIF, IFK Anderstorp

 

Text och bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *