Filose – en liten spelare med stor potential

Civil_Filose Irakose 1-Webb Teknikern som inför fjolårets säsong värvades från Lycksele beskrivs av Skellefteå Fotbollsförenings Olov Bergkvist som en unik spelare. I intervjun nedan kan du läsa vad Filose själv har att säga om sin debutsäsong i SFF och vem han anser har bäst teknik i laget.

Du värvades till Skellefteå FF från Lycksele inför säsongen 2013.
Vad är de stora skillnaderna?

Det är mycket bättre tempo i division 2 jämfört med division 4. I fyran spelar de flesta bara för att ha kul medan det är en mycket seriösare inställning hos spelare och lag i tvåan. I SFF är träningarna mycket bättre, med- och motspelare är skickligare och hela organisationen känns proffsigare.

Är du nöjd med din egen prestation, 19 matcher och 2 assist, under fjolåret?
– Nej, jag är inte nöjd. Jag gjorde många av de där matcherna som avbytare och känner också själv att det var mycket upp och ner. Målsättningen med kommande säsong är därför att ta en plats i startelvan och att ta chansen när jag får den.

Hur ser du på dig själv som spelare?
Jag är en offensiv mittfältare med bra spelsinne som har min största styrka i spelet en mot en. Det jag vill förbättra är väl att bli ännu vassare i offensivt straffområde samt förbättra min högerfot.

Vem tycker du har bäst teknik i Skellefteå FF?
Linus Almqvist.

Har du något favoritlag och/eller någon favoritspelare?
– Liverpool FC är mitt favoritlag och min favoritspelare är deras lagkapten, Steven Gerrard.

Vad gör du när du är ledig från träningar och matcher med SFF?
– Jag går sista året på samhällsprogrammet på Kaplanskolan. Då jag är helt ledig från fotboll och studier är jag med mina kompisar och spelar FIFA eller fotboll.

Fakta – Filose Irakoze
Ålder: 20 år
Position: Innermittfältare
Längd: 170 cm
Vikt: 60 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb:
Betsele IF
Övriga klubbar: Lycksele IF

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *