”Gamla lirare” träffas

Skellefteå FF jobbar intensivt med att stärka fotbollens roll i bygden genom en bra sportslig verksamhet och projekt med social profil.

I samband med derbyt mot Robertsfors den 28 maj 2013 ordnades en träff med gamla lirare i föreningen. Ett 30-tal hörsammade inbjudan och fick ta del av en information om hur föreningen jobbar idag.
Efter div II-spelet på 80-talet, då i serien under allsvenskan, har Skellefteås herrfotboll inte nått några större sportsliga framgångar. Men det finns en ambition och vilja att återkomma på de stora arenorna.

Vid träffen informerade klubbordföranden Christer Lindgren och fotbollsbasen Arne Olofsson om dagens verksamhet – och inriktningen i framtiden.
FF har en omsättning på tre miljoner, snittåldern i div II-laget är 22,1 år och elva spelaravtal går ut efter den här säsongen. I ungdomsfotbollen finns idag åtta lag.

Satsningen på Fotbollsakademin, Vinterkicken, fotbollsskolan, elitträdet, Electrolux Home Cup, sommarproffs och Beach Cup i Boviken ska fortsätta i intensifierad omfattning.

– Vi jobbar sakta men säkert och utan stress. Och vi är tacksamma för stöd och hjälp av gamla spelare, ja, alla som är intresserade, påpekade Lindgren.
– Vi gläds över ishockeyns framgångar, klubben SM-guld var fantastiskt, men tror och hoppas samtidigt att herrfotbollen har en framtid i bygden, påpekade Olofsson.

gamla lirare

Gamla lirare. Samlade i samband med Skellefteå FF:s träff före derbyt mot Robertsfors.

Text: BO FUHRMAN Foto: BO FUHRMAN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *