Håkan har alltid full koll

Civil_Håkan Lindberg 2_Webb 2Sedan 2010 har Håkan Lindberg varit lagledare i Skellefteå FF och nu påbörjar han sin femte säsong, den första utanför division 2. Undrar du vad en lagledare har för arbetsuppgifter? Läs intervjun så berättar Håkan det för dig!

Hur länge har du varit lagledare åt Skellefteå FF? Och hur blev du det?
– Jag började min ledarkarriär i Kågedalens AIF och då var nuvarande sportchefen Arne Olofsson i föreningen. Han tog kontakt med mig 2010 och frågade om jag ville ha en ny utmaning, något jag ställde mig positiv till.

Vad ingår i dina arbetsuppgifter som lagledare?
– Arbetsuppgifterna varierar ganska mycket, men jag hjälper materialförvaltarna med deras jobb. Sedan är jag ansvarig för att boka bussar, hotell och flyg i samband med bortamatcherna. Det är även jag som har ansvaret att kalla motståndare och domare till alla hemmamatcher.

Vad är det bästa med att vara en del av SFFs ledarstab?
– Under mina fyra år i föreningen har jag aldrig haft långtråkigt, det är alltid mycket att göra och tiden går fort. Skellefteå FF har stora ambitioner och det smittar av sig på oss ledare också. Dessutom har vi så ödmjuka spelare som verkligen satsar helhjärtat på detta och de förtjänar all uppmärksamhet och uppskattning som de får. Jag hoppas att publiken hittar till Norrvalla så att vi får visa upp oss.

Vilken är ditt bästa SFF-minne?
– Fjolårets serieseger är mitt bästa minne, absolut.

Vad gör du när du inte hjälper Skellefteå FF?
– Jag jobbar på Metso Minerals i Ersmark. När jag är helt ledig kollar jag gärna på film eller lyssnar på musik. Jag tycker väl egentligen om all musik utom opera och jazz.

Fakta – Håkan Lindberg
Ålder: 44 år
Roll: Lagledare
Säsonger i Skellefteå FF: 5:e säsongen
Moderklubb:
Kågedalens AIF
Övriga klubbar: Rönnskärs IF

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *