Heydari matchvinnare mot Piteå 1-2 (1-1).

Måndagens den 21/5 match mot Piteå:
Det var jämnt. Det var tufft. Det var tempofyllt. Det var en riktigt bra div II-match som spelades på LF Arena i måndagskväll och lyckligtvis slutade den med vinst för FF.

Målen
piteå_målskyttar
25′ 0-1 Linus Almqvist
(Fredrik Lindgren)
28′ 1-1
81′ 1-2 Mustafa Heydari
(Dan Burlin)

 

Truppen
Enberg
Brinkmann – Vikberg – Söderström – Boman
F.Lindgren (K) – Almqvist (60) – K.Andersson
Englund – Erlich (76) – P.Lindgren (60)
Norberg, Heydari (60), Burlin (60), Irakoze (76), Olofsson, R.Andersson, Tjärnqvist

Första halvlek
Förutsättningara på LF Arena var mer eller mindre perfekta, bortsett från att lagen fick turas om att spela med solen i ögonen. Solen sken, temperaturen perfekt och drygt 500 personer på läktaren. Upplagt för en bra fotbollsmatch och det blev det också. Redan inledningsvis var tempot högt och närkamperna duggade tätt.

piteå_ff Vårt mittbackspar Daniel Söderström och Joakim Vikberg hade fullt sjå med att kontrollera anfallare, den f.d FF-spelaren, Tetteh Komey. Komey var oerhört pigg inledningsvis och kombinerar teknik, styrka och snabbhet på ett sätt som är sällsynt i div II, trots detta har han inte direkt vräkt in mål. Nåja, FF-försvaret fick någorlunda koll på Komey och kunde börja fokusera på det egna spelet. Piteå spelar för det mesta med en hög press och med anledning av detta valde vi att söka något längre bollar inledningsvis. Ibland funkade dessa men lite väl många gånger fastnade det på piteås mittbackspar som är erkänt duktiga i luften. Det var inget riktigt finlir i den första halvleken. Ibland kom ett par vassa kombinationer centralt som öppnade upp spelet, annars handlade mycket om närkamper och hårt jobb. Det märktes att matchen var viktig och inget utav lagen vek ned sig.

Efter ungefär 25 minuter kom första målet. Krister Andersson drev ned på vänsterkanten, vände tillbaka, hemåt, och hittade in en fin passning in till en centralt placerad Fredrik Lingdren. Lindgren förlängde vidare till Almqvist som drog till med ett skott utanför straffområdet. Träffen blev perfekt och bollen seglade i i trakterna av målvaktens vänstra kryss. 1-0.

Dessvärre kunde vi inte hålla ledningen särskilt länge. Kanske slappnade vi av en stund för det dröjde inte med än 2-3 minuter innan kvitteringen kom. Som så många gånger förr var det Komey som låg bakom läget. Ghananen kom runt på vänsterkanten och måttade ett fint inspel som stöttes in från nära håll. 1-1 höll sig halvleken ut.

Andra halvlek

Det fortsatte att handla om två lag som vägrade vika ned sig och de inledande tio minutrarna var jämna. Därefter tog Piteå över. Hemmalaget lyckades skapa en del chanser där den allra hetaste kom efter att Fredrik Enberg rensat undan en boll en bra bit utanför eget straffområdet. En piteåspelare snappade upp bollen och chansade på ett långskott, över Enberg. Bollen tog i insidan av stolpen men gick aldrig in och när matchen ska summeras kan man återigen konstatera att vi är ett lag i medvind medan Piteå snarare spelar i motvind. För marginalerna var med oss vid det avgörande målet. Inbytte Dan Burlin skickade in en inläggsfrispark som den andra inhopparen, Mustafa Heydari, nådde högst på. Nicken hamnade på piteåförsvararen James Burgin men orkade ändå, just och pass, kravla sig över mållinjen. De resterande tio minutrarna spelades av på ett bra sätt där en majoritet av de beslut vi tog var kloka. Bör också tilläggas att det, i sådana lägen, är skönt att ha en mycket stabil Fredrik Enberg i mål som plockar ner det allra mesta som flyger in i straffområdet.

efter_piteåSammanfattning
13 poäng av 15 möjliga och har Boden, Hudiksvall och Piteå klarats av på bortaplan. Räkna dessutom med ett Mariehem på hemmaplan. Det är bara att konstatera att laget i år har ett helt annat flyt än laget i fjol. När vi själva sammanfattat matcherna står det klart att vi trots detta inte är helt nöjda, utan att det känns som att vi inte riktigt presterat på topp, något som givetvis bådar gott. Arbetsinsatsen har varit mer eller mindre fläckfri i samtliga matcher och just detta visade sig tydligt mot Piteå, där vi verkligen krigar oss till tre poäng.

Att plussa spelare i denna match är svårt av rolig anledning eftersom alla förtjänar beröm.

Piteå då? Jag skulle vilja hävda att Piteå nog är det bästa lag vi mött hittills i år och det är märkligt att laget inte tagit fler poäng med tanke på hur hårt de jobbade och vilka duktiga spelare de har. Är övertygad om att Piteå snart kommer att börja plocka poäng.

Nästa match spelas tisdag 28/5 på Norrvalla. Då gästas vi av Robertsfors IK. Välkomna!