Derbydags!

Du är välkommen till Fotbollsderby i Div 2 på Skogsvallen lördag den 15/6 kl. 14.00 

I det tabelläge som Skellefteå FF befinner sig nu är alla matcher viktiga. Fast frågar du spelarna är det nog morgondagens (lördag 15/6) derby mot Morön BK som är den allra viktigaste.

Inför
Det är vitt skilda lägen för Skellefteås bägge div II-lag. Morön BK hade en förtroendeingivande försäong men sedan har det inte alls gått särskilt bra. Laget ligger näst sist i tabellen och har spelat in fem poäng.

För Skellefteå FF har det däremot gått bättre. Laget inledde starkt och har efter en liten, liten svacka med två poängtapp i rad åter styrt skutan tillbaka till vinnarspåret efter en seger med 6-0 senast mot ASSI.

Ser man till tabelläge, form och spelare för spelare så är de flesta överens om att Skellefteå FF får gälla som favoriter och det protesterar jag inte emot. Vad vi däremot bör ha i åtanke är att läget var mer eller mindre identiskt inför matchen mot Robertsfors för någon vecka sedan. Då ledde vi tabellen och ”Robban” låg, precis som de fortfarande gör, sist. Den matchen slutade 2-2 efter en klart underkänd insats från vår sida. Förhoppningsvis har vi lärt oss ifrån den matchen. Dessutom är det inte Robertsfors vi möter imorgon, utan Morön BK. Att det är ett derby garanterar mer eller mindre att samtliga spelare kommer att komma taggade till tänderna, såväl röd- som grönklädda.

Kollar man tillbaka på tidigare möten så är det inget snack om saken, Skellefteå FF har ett mentalt övertag på lokalkonkurrenten. Sedan Morön tog steget upp i div II har man inte lyckats ta en enda poäng ifrån oss, trots fyra försök. Det bör dock nämnas att Morön BK vann med uddamålet, 3-2, i en träningsmatch denna säsong. Kanske är det något man kan ta med sig in till denna match?

Spelare för spelare så anser jag att vi har det starkare laget, både när det gäller toppar och bredd. Leo Englunds målform håller fortsatt i sig. Bjurforsaren har gjort fem mål under de fyra senaste derbymatcherna. Blir det ytterligare något imorgon? Bakåt såg det riktigt stabilt ut mot ASSI. Vänsterbacken Alexander Brinkmann gjorde sin kanske bästa match för säsongen och mittbacksparet ingav, tillsammans med Fredrik Enberg i målet, ett skön känsla av trygghet. Linus Almqvist gjorde en av sina bästa matcher i FF-tröjan senast mot ASSI och kanske får han därför chansen att starta i derbyt, mot sin förra klubb Morön. Konkurrensen om platserna i Skellefteå FF är skarp just nu…

Läget i laget
Förmodligen bättre än vad det varit tidigare under säsongen. Patrik Lindgren känner sig frisk och kry igen. Det är en spelare man definitivt vill ha med på träning, en kille som höjer intensiteten. Det är egentligen bara högerbacken Joel Boman och Robin Andersson som tvingas lämna återbud. Joel Boman har varit fotskadad, kände sig redo att börja träna i måndags men blev då sjuk och har inte tränat under veckan. Vilar följdaktligen imorgon. Robin har fortsatta problem med ljumskarna. Annars ser läget bra ut, bortsett från det faktum att Leo fortsatt har en del bekymmer med sin fot och att Nils Lundmarks rygg inte riktigt är som den ska.

Truppen
Fredrik Enberg
Johannes Norberg, Anton Olofsson, Oscar Larsson, Daniel Söderström, Joakim Vikberg, Alexander Brinkmann, Noak Tjärnqvist, Fredrik Lindgren (K), Dan Burlin, Krister Andersson, Linus Almqvist, Filose Irakoze, Patrik Lindgren, Leo Englund, Mustafa Heydari, William Schönfeldt, Radek Erlich

Klicka här för att komma till POD inspelning från Norran

 

Bägge lagen hoppas givetvis på att derbyt blir, precis som det brukar vara, en publikfest. Klockan 14.00 är det avspark på Skogsvallen. Välkomna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *