Inför: Piteå IF – Skellefteå FF

imageNu på söndag spelar Skellefteå Fotbollsförening sin första träningsmatch utomhus inför kommande säsongs division 1-spel. Division 2-laget Piteå IF står för motståndet i en match som spelas på LF Arena, Piteå, med matchstart 16.30. Skellefteaff.se tog pulsen på tränaren Krister Lundgren inför matchen.

Hur känns formen i laget?
– Mycket bra! Vi har kört riktigt tufft under januari-februari och nu har vi gått in i nästa fas i försäsongen. Istället för träning 6 pass i veckan, så är det nu träning 4 pass i veckan och träningsmatcher på helgerna.

Vad kommer ni att fokusera på i matchen mot PIF? 
– Ett högt och aggressivt försvarsspel! Vi kommer också att arbeta med vår nya spelidé som vi tillsammans med spelarna har arbetat fram. Att sträva efter en härlig balans i snabba omställningar och äga bollen. Våra ytterbackar får en viktig roll i vårt spel!

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?
– Förhoppningsvis blir det en matchbild där vi i hög grad styr bolltempot. Vi ska kunna vinna mycket boll på Piteås planhalva.Vi ska också komma till ett antal fina avslut!

Skadeläget i truppen? Kommer Petter Thelin att göra debut?
– Vi låter Petter få träna två-tre veckor till innan han är aktuell för matchspel.
Linus A har problem med ett knä, Joel har problem med en axel efter E-lux Home cupen, Hampus Hägg behöver mer tid att träna upp kroppen, Sorken har känning av baksida lår. Krister A har problem med ryggen och Olov B var tvungen lämna återbud på fredagsträningen.

Det är nu klart att Nils och Noak lånas ut till Morön BK. Varför väljer ni att göra det?
– Vi har en ganska stor trupp och det når en gräns hur många spelare man kan ha och att kunna erbjuda dem bra matcher! Både Nisse och Noak har gjort mycket bra ifrån sig på försäsongen, två spännande och härliga killar med en intressant utvecklingspotential. Men just nu känns Morön helt rätt för grabbarna, bra träningsmiljö i Morön och bra matcher i div 2 i sommar för dem.
Sen är vi måna om en bra dialog både med Morön och Nisse/Noak.

Startelvan mot Piteå IF ser ut enligt följande:
Fredrik
Jocke, Oskar, Danne, Brinkmann
Robin Nilsson, Jonas, Patrik
Musse, Radek, Linus M

Bänken: Felix B(mv), Filose, Kevin, Robin + ev. spelare från SFF P-18

Text: Erik Grahn
Bild: Hans-Olov Nilsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *