Inför: Skellefteå FF – IFK Luleå

ifklulea_2_170På lördag är det återigen dags för Skellefteå Fotbollsförening att spela träningsmatch och denna gång står IFK Luleå för motståndet. Noterbart är att lånet från Malmö FF, Petter Thelin, finns med på bänken och kan göra debut. Matchen spelas på Norrvalla klockan 14.00. Nedan berättar Krister Lundgren om förutsättningarna inför matchen.

Hur har träningsveckan varit?
– Det har varit en avhuggen träningsvecka! Dels att vi har haft match veckomatch mot Morön, men också att vädrets makter har ställt till det. Träningen i går torsdag blev ändrad till styrketräning då Norrvalla var avstängd. Så fredagsträningen blir första tillfället i veckan då vi samlar hela gänget.

I matchen mot Piteå IF lyckades ni med ert aggressiva försvarsspel men saknade skärpan framåt. Vad kommer ni trycka på för att bli farligare framåt?
– En viktig bit att prata om/jobba med är att starta matchen på ett mycket bättre sätt! Vi har sett ett mönster både mot Piteå och Morön att vi första 20-25 startar alldeles för passivt. Sen har vi starkt nog arbetat oss in i matchen och tagit över, men vi bjuder in våra motståndare i matchen på ett onödigt sätt.

Är det något speciellt ni kommer lägga fokus på i matchen mot IFK Luleå?
– En viktig bit som jag nämnde ovan, är att starta matchen betydligt bättre! Sen kommer vi att fokusera en del på sista tredjedelen, hur ska vi komma till avslut, det är en viktig fråga.

Hur viktigt är det att få till ett bra resultat på lördag med tanke på att ni spelar i samma division kommande säsong?
– En fördel med försäsongsmatcher är att resultatet inte är det viktigaste! Det blir ett annat resultatfokus när seriematcherna kör igång. När vi mötte IFK Luleå i Arcushallen i mitten av februari, så var vi 1-2 snäpp sämre. Betydligt bättre fart och fler idéer i IFK Luleås anfallsspel. En viktig bit är känslan av att vi är betydligt närmare dem. Att lärdomarna från den matchen har hjälpt oss att bli bättre. Förlorar vi med 1-0 eller 2-1 och att vi spelmässigt rejält har utmanat IFK Luleå så är det ok. Men självklart, helst vinner vi…

Hur ställer Skellefteå FF upp i denna match?
Fredrik i mål
Backar: Oskar L, Jocke, Danne och Brinkman
Mittfältare: Robin N, Jonas och Kevin
Forwards: Krister, Radek och Musse

Bänk: Filose, Linus A, Felix B, Petter, Nur

 

Text: Erik Grahn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *