Inför: Skellefteå FF – Umeå FC


Umeå FCSkellefteå Fotbollsförening spelar på lördagen match mot Umeå FC på Norrvalla, avspark 16.30. Krister Lundgren berättar nedan om förutsättningarna inför matchen och hur han resonerar när startelvan ska tas ut i träningsmatcherna.

Hur har träningsveckan varit?
– Det har varit en ganska normal träningsvecka. Vi har framförallt kört ganska tufft måndag och tisdag. Torsdag och fredag bygger mer på att förbereda oss inför helgens match mot Umeå FC.

Vad kommer ni att fokusera på i matchen mot Umeå FC?
– Vi kommer att fortsätta med ett högt och aggressivt försvarsspel. Sedan kommer vi att bygga vidare på den starka första halvlek som vi gjorde mot IFK Luleå förra helgen. Vi hade en bra balans i att äga bollen och att hitta ytorna bakom Luleås backlinje. Vi måste också se till att vara ännu tuffare i de båda straffområdena. Detta blir ytterligare ett härligt test på hur vi ligger till inför säsongen.

Vad tar ni med er från matchen mot IFK Luleå?
– Första halvlek som helhet! Att vi idag är betydligt närmare Luleå än vad vi var för sex veckor sedan. Att vår spelidé sätter sig bättre och bättre samt att vi har en härlig och tuff konkurrens om platserna.

Generella tankar kring laguttagningar under försäsong? Alltid bästa laget eller experimenterar ni?
– Det är en intressant och svår balansgång. Någon form av grundambition är alltid bästa laget eller det som är bäst för laget. Sen vill vi ge alla spelare en chans att visa upp sig, även om inte alla spelare får samma chanser, där finns det ingen rättvisa. Skador och sjukdomar påverkar också vilket gör att vi får prioritera på ett annat sätt. Vi vet att en spelare helst spelar på en position, men för lagets bästa så vill vi att han spelar på en annan position. Den typen av avvägningar gör vi hela tiden.

Hur är läget i laget?
– Vi har några spelare som varit borta nu i några veckor. Johan Sjöberg blev inlagd på lasarettet i helgen som gick för sina problem med armbågen, så han är förmodligen borta 1-2 veckor till. Sorken har problem med baksida lår, förhoppningsvis börjar han vara med på träningar till veckan. Olov har problem med framsida lår, men han är också förmodligen igång till veckan. Joels axel är nästan fullt återställd, han kan vara med i spel, men ej gå in i närkamper. Vi har även lite småskavanker som kan ställa till det i helgen. Jonas och Patrik har haft problem med ljumskar och Brinkmann har magsjuka.

Startelvan mot Umeå FC:
Fredrik
Linus M, Jocke, Danne och Brinkmann
Robin, Linus A och Jonas
Musse, Radek och Krister

Avbytare: Jesper Glaas(mv), Oscar L, Petter T, Kevin F, Filose,

 

Text: Erik Grahn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *