Intervju med nye huvudtränaren Krister Lundgren

Över en kopp kaffe på Stigs Konditori berättar Krister Lundgren om vad han tänkte när han först fick förfrågan om tränarjobbet i Skellefteå FF, varför han tackade ja och vad han står för som fotbollsledare.

Vad tänkte du när du fick förfrågan om att bli tränare för Skellefteå FF?Civil_Krister Lundgren 2_Webb
– Det kom som en blixt från klar himmel, inget jag väntade mig. Men nuförtiden reser jag mindre med jobbet och mina barn har blivit lite mer självgående. Utmaningen, glädjen och spänningen gjorde det självklart att tacka ja så länge situationen hemmavid gick att lösa.

Varför tror du Skellefteå FF frågade dig?
– Jag har en riktigt bra bakgrund kopplat till uppdraget. 13 års spel på elitnivå och dessutom har jag jobbat med ledarskapsutveckling i över 20 år. Den kombinationen tror jag Skellefteå FF tyckte var intressant. Sen garanterar det inga framgångar…


Du har valt att ha Håkan Lundström som assisterande tränare, varför valde du honom?
– Jag har spelat tillsammans med Håkan i Sörböle/Sunnanå de senaste åren och vi kommer bra överens. Han har ett stort hjärta och är en härlig person. Vi trivs bra ihop och kompletterar varandra på ett bra sätt. Han är väldigt kunnig gällande det defensiva spelet, och jag som forward har koll på det offensiva.

– Håkan sitter inne på stor erfarenhet med sju allsvenska säsonger och lägger du till mina tre allsvenska säsonger så är vi ett tränarteam med mycket erfarenhet och som vet vad som krävs för att lyckas på den högsta nivån i Sverige.

Vad kommer vara viktigt för er i sommar? Ni är nykomlingar i Division 1 Norra.
– Som jag ser det finns det tre grundpelare som vi kommer lägga mycket energi på. Det första handlar om fysiken. Vi behöver orka springa mycket! Där har vi en bra fystränare i Peter Lugnér som sköter den biten på ett mycket bra sätt tillsammans med oss.

– Det andra jag tänker på är den mentala biten. Det är något som vi kommer jobba mycket med tillsammans med spelarna, både i grupp och individuellt. Vi kommer köra utvecklingsaktiviteter varje vecka där vi på olika sätt kommer att jobba för att stärka spelarnas mentala styrka.

– Sist men inte minst kommer vi att lägga mycket fokus på att spelarna ska ha roligt. Vi kommer att spendera väldigt mycket tid ihop det närmaste året och det är otroligt viktigt att vi trivs ihop både på och utanför planen. Som en del av det kommer vi varje vecka köra ”Veckans turnering”, en smålagsturnering där vi räknar mål, assist, flest vunna matcher och hållna nollor. Varje månad kommer vinnare att utses. Det brukar vara ett uppskattat moment av spelarna där vi kombinerar hård träning med mycket glädje.

Hur ser den närmaste tiden ut för Skellefteå FF?
Spelarna kör i dagsläget fysträning sex gånger i veckan och den 14 december kommer vi ha fystester och efter det kommer spelarna att få vara mer eller mindre lediga i två veckor för att kunna vila och samla kraft. I början på januari är det dags för Sunnanåcupen, en turnering där hela Skellefteå-fotbollen är samlad och där är vår ambition att vinna cupen.

Text: Erik Grahn Lundgren
Bild: Nicklas Boman

Fakta – Krister Lundgren
Ålder: 47 år
Moderklubb: Sunnanå SK
Övriga klubbar som spelare: Örebro SK, GIF Sundsvall, IFK Luleå, Umeå FC, Doncaster Rovers, Dalian Wanda(Kina), Umedalen, Bureå IF, Sörböle FF
Klubbar som tränare: Täfteå IK, Sunnanå SK Herr, Sunnanå SK Dam och nu Skellefteå FF

En reaktion på “Intervju med nye huvudtränaren Krister Lundgren

  1. Pingback: Vi lär känna – Skellefteå FF | IK Frej - Nätverket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *