Joel fortsätter att klättra i seriesystemet

Civil_Joel Boman 2_webbJoel Bohman har under de tre senaste säsongerna spelat i tre olika divisioner (2011: Division 4, 2012: Division 3, 2013: Division 2). I intervjun nedan berättar Joel bland annat om sin debutsäsong i Skellefteå Fotbollsförening och hur det kommer sig att han kastar så långa inkast.

Säsongen 2013 var din debutsäsong i division 2, hur ser du på förra säsongen?
– Jag tycker att det kändes bra, säsongen började bra och jag lyckades ta en plats i startelvan. Men sedan blev jag skadad och missade de fem sista matcherna på våren och även de första matcherna under hösten. Vi hade ett riktigt starkt lag med bra konkurrens som gjorde att vi fick ut max på samtliga positioner.

Var det något speciellt du kände du behövde förbättra för att vara redo för division 2?
– Det som jag ville förbättra var mitt lugn med bollen, att inte bli stressad när jag blev satt under press. Inför kommande säsong vet jag inte säkert vilken position jag kommer spela på, men målsättningen är fortfarande att bli ännu tryggare med boll. Självklart vill jag förbättra alla delar av spelet, men vi har som mål att vi ska vara seriens mest vältränade lag och just nu är vi på god väg. Så fysiken är absolut något jag jobbar extra med.

Hur har du upplevt första tiden med Krister och Håkan som tränare?
– Framförallt en otroligt rolig tid, det är alltid kul att fara på träningarna och det är tävling i varje moment. Det är en stor förändring och har nog varit en omställning för många av spelarna. Jag har haft Krister Lundgren tidigare och trivs väldigt bra med den ledarstilen. Håkan har goda erfarenheter från hans spelarkarriär och det är väldigt underhållande att höra honom berätta om sina upplevelser på fotbollsplaner runtom i Europa.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en löpvillig spelare med en bra högerfot som egentligen kan spela på alla positioner på planen.

Du kan spela både mittfältare och ytterback, vilken position trivs du bäst på?
– Jag känner att jag klarar av att spela på båda positionerna och känner väl att jag kan göra ett bra jobb på samtliga positioner. När jag spelade i Sunnanå SK fick jag chansen som offensiv innermittfältare och det tyckte jag var väldigt roligt. Det skulle också vara roligt att få prova på rollen som ytterforward här i Skellefteå Fotbollsförening.

Du är en erkänt duktig inkastare, hur kommer det sig att du kastar så långt?
– Det beror nog mest på mina väldigt långa armar, jag har väldigt långa armar sett till min kroppslängd. Jag upptäckte att jag kunde kasta långt under gymnasietiden och sedan dess har jag väl tränat extra lite då och då för att bibehålla längden i kasten.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll?
– Just nu jobbar jag som lärarvikarie och hoppar runt på lite olika skolor. När jag är ledig tycker jag om att fixa grejer i lägenheten och på helgerna besöker jag min flickvän som pluggar i Umeå.

Vem i Skellefteå FF:
… har de längsta inkasten?
Joel Bohman

… skjuter hårdast?
Radek Erlich

… är den största materialliraren?
Krister Andersson, utan tvekan.

… är mest nervös inför matcherna?
Nils Lundmark

… snackar mest i omklädningsrummet i paus om ni har gjort en dålig första halvlek?
Olov Bergkvist tror jag kommer ryta ifrån, precis som Alexander Brinkmann!

Fakta – Joel Bohman
Ålder: 22 år
Position: Back/Mittfältare/Forward
Längd: 178 cm
Vikt: 81 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb: Rönnskar Railcare IF
Övriga klubbar: Sunnanå SK, Bureå IF

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *