Kevin njuter av tillvaron

Civil_Kevin Fors 4_webbMittfältaren Kevin Forss tog under fjolåret steget från division 3 till Skellefteå Fotbollsförening och berättar i en intervju med SkellefteaFF.se om den första tiden med den nya tränarduon, vad han gör på sin framtid samt vad han tycker om den mentala träning som laget har påbörjat.

Du värvades under sommaruppehållet 2013 till Skellefteå FF från Bureå IF, hur reagerade du när du fick veta på att SFF ville värva dig?
– Självklart väldigt roligt, jag hade tränat med dem under en längre tid och det var skönt att höra att de var intresserade.

Var det självklart att tacka ja? Hur känns det nu?
– Det kändes som ett givet beslut, men visst funderade jag på hur det skulle bli med speltid i SFF, det är ett stort steg mellan botten i division 3 och toppen i division 2. Nu känns det väldigt spännande, det är inspirerande att få möjligheten att mäta sig med de övriga spelarna och lagen i division 1.

Vad är skillnaderna mellan Bureå IF och Skellefteå FF om man ser till det spelmässiga?
– I princip är allt flera nivåer bättre. Det är högre tempo, spelarna är individuellt skickligare och man måste vara snabbare med bollen.

Karriären började i Bureå IF
Kevin började sin fotbollskarriär i moderklubben Bureå IF innan han som 12-åring började spela i Morön BKs pojklag. Efter två säsonger i Morön var Kevin tillbaka i Bureå och gjorde där tre A-lagssäsonger innan han förra sommaren skrev på för Skellefteå FF.

Kevin har också representerat Västerbottens länslag för spelare födda 1995, där spelade han bland annat tillsammans med lagkompisen Linus Marklund.

Vad tycker du om de nya tränarna Krister Lundgren och Håkan Lundström?
– Krister är en ruskigt bra tränare som är väldigt positiv och som verkligen brinner för det här. Håkan är precis som Krister väldigt trevlig och det märks att båda två har en stor erfarenhet, de vet vad de snackar om helt enkelt. Den mentala biten har man inte tänkt så mycket på förut, men Krister har presenterat det på ett bra sätt och man märker att det ger resultat både som fotbollsspelare men också som människa. Hittills har det varit både lärorikt och kul!

Hur låter det om du ska beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en teknisk, kvick innermittfältare med en bra funktionell teknik. Det jag jobbar med att förbättra är väl mitt defensiva spel, där vill jag förbättra alla olika delar.

Vad är din målsättning med kommande säsong?
– Lagets målsättning är ju självklart att spela Division 1 Norra även nästa år. För egen del handlar det om att få spela så mycket som möjligt. Vi har ruskigt hård konkurrens, men är man inte beredd att slåss för sin plats är det lika bra att byta lag.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll med Skellefteå FF?
– Jag går just nu sista året på ekonomiprogrammet. Sedan tycker jag om att hänga med mina kompisar och min flickvän. Jag driver också ett företag som jobbar med marknadsföring på internet och har också en E-butik där jag säljer högtalare.

Har du något favoritlag och/eller några favoritspelare?
– Jag har väl inget favoritlag egentligen, men jag tycker om Manchester City. Xavi i FC Barcelona är en spelare som är väldigt duktig och som jag tycker är rolig att kolla på.

Fakta – Kevin Forss
Ålder: 18 år
Position: Mittfältare
Längd: 178 cm
Vikt: 69 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb: Bureå IF
Övriga klubbar: Morön BK

 

Text: Erik Grahn
Bild:Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *