Krister är redo att göra det som krävs


I ett samtal med skellefteåff.se berättar Krister Andersson om hur han ser på föregående säsong, hur han utvecklats under sin tid i Skellefteå FF och vem han anser vara lagets roligaste. Dessutom avslöjar han vem som är lagets sämsta förlorare.Civil_Krister Andersson 1_webb

Civil_Krister Andersson 2_webb

Hur låter det när du ska sammanfatta säsongen 2013 för dig och för laget?
– Jag fick vara skadefri under säsongen och det är nyckeln. Under försäsongen körde jag stenhård rehab och tränade i gymmet på både kvällar och helger för att komma ikapp. Det blev totalt 21 matcher, fem mål och fem assist. Det känns som ett okej facit men inte tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Jag vet att jag kan ännu bättre.

– Lagmässigt tycker jag säsongen är nästintill felfri. Men självklart finns det alltid saker att förbättra. Framförallt tycker jag vi måste bli bättre på att kontrollera matcherna de sista 15 minuterna för att på så sätt kunna stänga matcherna.

Du är en av få spelare i dagens trupp som har erfarenhet av spel i Division 1. Vilka är de stora skillnaderna mellan Division 2 och Division 1 enligt dig?
– Framför allt tempot i matcherna. Spelarna är smartare och det smäller mer i närkamperna.

Hur har du utvecklats som spelare sedan debuten som 16-åring 2008?
– Jag har mognat som människa. När jag först kom till Skellefteå FF var jag mer eller mindre en pojkspoling. Egentligen tycker jag att jag har förbättrat allt, men kanske framförallt mitt defensiva spel.

Vad är din personliga målsättning med säsongen 2014?
– Först och främst hoppas jag på att få vara skadefri och därmed få en bra och ordentlig försäsong. Lagmässigt handlar det om att klara oss kvar i division 1, vi måste visa att vi håller för spel i Division 1. Därför tror jag att detta kommer bli den viktigaste säsongen under min tid i Skellefteå FF.
– För egen del är målet självklart att spela alla matcher och bidra med så många mål och assist som möjligt.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll med Skellefteå FF?
– När jag är ledig från fotbollen gillar jag att umgås med min flickvän eller träna på gym.

Vem i Skellefteå FF:

Tar mest i bänkpress?
– Jesper Glaas.

Är roligast?
– Aleksandar Sorgic.

Är den sämsta förloraren?
– Alexander Brinkmann och Olov Bergkvist.

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Fakta – Krister Andersson
Ålder: 21 år
Position: Mittfältare/ytterforward
Längd: 175 cm
Vikt: 71 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 7:e säsongen
Moderklubb:
Medle SK
Övriga klubbar: Sunnanå SK, Ragvaldsträsk

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *