Lär känna materialförvaltarna

Civil_Materialförvaltarna 3_WebbSven-Erik Rådahl och Claes Nilsson är ansvariga för Skellefteå FFs material kommande säsong och det är två rutinerade materialförvaltare som ska se till att spelarna kan lägga all fokus på deras prestationer på planen.

Sven-Erik fick en förfrågan 2010 av dåvarande tränaren Samir Kanlic om han ville hjälpa till och har sedan dess har han varit SFF trogen. Han är ursprungligen från Sorsele men flyttade till Skellefteå på 70-talet och började under 80-talet att hjälpa Clemensnäs IF.
Men nu är det Skellefteå FF som gäller!

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Det handlar om allt från att allt material ska finnas på plats till att spelarnas träningskläder är rena när det är dags för träning och match.

Hur kommer det sig att du blev materialförvaltare från första början?
– Jag har ett stort intresse för fotboll, jag är en riktig sportnörd. Under 1980-talet var jag lagledare i Clemensnäs och sedan dess har jag fortsatt.

Vad är det bästa med att vara materialförvaltare?
– Det är både den sociala biten, att träffa och snacka med spelare och ledare runtom laget, men också att se matcherna.

Vilket är ditt bästa minne under din tid i SFF?
– Seriesegern ifjol sticker ut, även om vi har haft många härliga upplevelser tillsammans.

Vad gör du när du inte hjälper Skellefteå FF?
– Jag jobbar skift på OKQ8 i Ursviken. Annan ledig tid kollar jag mycket på sport, allt från fotboll till ishockey och skidåkning. Egentligen tycker jag om att se all sport utom motorsport.

Har du något favoritlag eller någon favoritspelare?
– Aston Villa är laget som ligger närmast hjärtat.

En av vinterns mindre uppmärksammade värvningar är Skellefteå Fotbollsförenings värvning av den mycket uppskattade materialförvaltaren Claes Nilsson från Sunnanå SK.
När SSK valde att tacka nej till fortsatt spel i division 3 efter säsongen 2012 och istället spela i division 5 valde Claes att tacka för sig. Efter ett år utan uppdrag är han nu en del i den stab som ska hjälpa SFF att etablera sig i Division 1 Norra.

Välkommen till Skellefteå FF! Hur har den första tiden med ditt nya lag varit.
– Det har väldigt kul, det är trevliga grabbar och ledare i laget så allt känns bra!

Hur kommer det sig att du nu hjälper Skellefteå FF?
– Krister Lundgren hörde först av sig, sedan ringde Mattias Granström från sportgruppen och undrade om jag ville hjälpa till i sommar. Jag funderade några dagar och sedan kände jag att detta var något jag ville göra. Många av killarna känner jag sedan tidigare och det är en riktigt bra stämning i laget.

Hur känns det att lämna Sunnanå SK?
– Jag började som materialförvaltare i SSK i början på 2000-talet och har varit där i drygt tio år, det har varit en bra tid men det känns kul med en ny utmaning.

Vilket är ditt bästa minne som materialförvaltare?
– Det är två minnen som sticker ut. Dels när vi gick upp till division 3 med Sunnanå 2011 och när vi spelade i division 2 med SSK 2003.

Vad gör du när du inte hjälper Skellefteå FF?
– Jag jobbar på Max och när jag är ledig tycker jag om att se hockey och köra skoter. Tidigare spelade jag innebandy och fotboll, men nu jobbar jag så mycket att jag inte hinner det längre. Men jag har börjat träna på Friskvårdskompaniet istället.

Har du något favoritlag eller någon favoritspelare?
– Mina favoritlag är FC Barcelona och Skellefteå AIK Hockey.

Civil_Materialförvaltarna 4_v_Webb

 

 

Fakta – Sven-Erik Rådahl
Ålder: 62 år
Roll: Materialförvaltare
Säsonger i Skellefteå FF: 5:e säsongen
Moderklubb: Clemensnäs IF

Civil_Materialförvaltarna 4_h_Webb

 

 

 

 

Fakta – Claes Nilsson
Ålder: 32 år
Roll: Materialförvaltare
Säsonger i Skellefteå FF: 1:a säsongen
Moderklubb: Sunnanå SK

 

 

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *