Lär känna Mostafa Heydari

Civil_Mostafa Heydari 7_webbI en intervju med SkellefteaFF.se berättar Mostafa om vad han har förbättrat under sin tid i Skellefteå Fotbollsförening, hur det låter när han blickar tillbaka på landslagslägret han åkte på under 2012 och vem som är svårast att ta sig förbi av spelarna i SFF.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en snabb och teknisk ytterforward som är som bäst när jag kommer rättvänd och får utmana med fart.

Dina första sejourer i Skellefteå FF gick upp och ner men under fjolåret kändes det som att du gick från klarhet till klarhet. Hur tycker du har utvecklats de senaste åren?
– Det jag främst känner att jag har utvecklat är mitt tålamod och mitt passningsspel. Vi möter hela tiden bra lag och många lag spelar bra försvarsspel, vilket gör att man utvecklas av att spela mot dem.

Vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?
– Jag vill bli ännu bättre i spelet en mot en offensivt.

Under tiden i Sunnanå SK blev du uttagen till ett landslagsläger för spelare födda 1994.
Hur låter det när du ser tillbaka på den erfarenheten?
– Det kändes mycket bra att bli uttagen. Jag var väldigt nervös och kände ingen på lägret, jag var dessutom ensam från Västerbotten. Vi var där i tio dagar och det var många duktiga spelare från bra lag som deltog på lägret, bland annat den nyblivne svenske landslagsmannen Muamer Tankovic som nu spelar i Fulham i Premier League. För egen del var det en häftig upplevelse, även om jag inte är nöjd med min insats.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll med Skellefteå FF?
– Just nu går jag andra året på gymnasiet där jag studerar vård och omsorg(VOC) på Balderskolan. På fritiden tycker jag om att umgås med mina kompisar och min flickvän.

Har du något favoritlag och/eller favoritspelare?
– Mitt favoritlag är Chelsea FC och min favoritspelare är deras ytter Eden Hazard.

Vem tycker du är den svåraste spelaren i laget att ta sig förbi en mot en?
– Alexander Brinkmann, Jocke Wikberg och Krister Andersson.

Civil_Mostafa Heydari 3_webb

 

 

Fakta – Mostafa Heydari
Ålder: 20 år
Position: Ytterforward
Längd: 178 cm
Vikt: 70 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 3:e säsongen
Moderklubb:
Bureå IF
Övriga klubbar: Sunnanå SK

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *