Lär känna Olov Bergkvist, årets första nyförvärv!

Försvarsgeneralen Olov Bergkvist återvänder till Skellefteå FF efter spel i Umeå FC under 2013. I en intervju med Skellefteaff.se berättar han om varför han valde att lämna Umeå FC, varför han återvänder till Skellefteå Fotbollsförening och vad han har fått för uppfattning om det nya tränarteamet.

Civil_Olov Bergkvist 2_webbVarför skrev du på för Skellefteå FF?
– Det var det bästa alternativet. Jag hade fastnat lite i Umeå FC och kände inget förtroende från tränaren. När Skellefteå FF hörde av sig gick det väldigt snabbt och det var en bra lösning.

Har du märkt av någon skillnad mellan dagens FF och det lag du spelade i 2012?
– Organisationen känns mycket bättre nu, det gäller både styrelsen och tränarteamet. Fysträningen har hittills varit helt outstanding. Jag tycker även att spelarna har en proffsigare inställning nu.

Vad har du fått för uppfattning om Krister och Håkan som tränare?
– Jag har inte träffat någon av dem tidigare, men allt känns väldigt bra! Krister är väldigt seriös och engagerad. En superkille och en supertränare.
– Har bara hört bra saker om Håkan. Han har en väldigt imponerande fotbollsbakgrund och verkar vara både en bra tränare och en bra människa.

Hur ser du på din sejour i Umeå FC?
– Vad ska jag säga? Det är klart jag är missnöjd. Jag hade förväntat mig mer. Jag tycker väl egentligen inte att jag fick en ärlig chans, trots att jag visade att jag förtjänade den.
– Men jag tycker jag har tagit steg i min utveckling ändå! Jag har fått spela och träna med ett riktigt bra lag under en hel säsong. Jag känner mig som en smartare fotbollsspelare nu än tidigare.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är mittback. En ledare på planen som gillar att ta ansvar.

Vilka är dina personliga målsättningar med säsongen?
– Jag vill hjälpa Skellefteå FF att åtminstone klara sig kvar i Division 1 Norra. För egen del handlar det egentligen bara om att jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget.

Du har själv spelat två säsonger i Division 1 Norra, vad är de stora skillnaderna jämfört med division 2?
– Individuellt sett finns det många division 1-spelare som är riktigt bra och som skulle kunna spela i både Superettan och Allsvenskan. Lagmässigt är lagen snäppet bättre. Ekonomin i vissa klubbar är riktigt bra och många lag kan därför ha heltidsanställda spelare, exempelvis Sirius som gick och vann serien i överlägsen stil ifjol.

När du inte tränar/spelar med Skellefteå FF, vad gör du då?
– Just nu jobbar jag på ”Köket”. Jag har sökt studier men det blir inte än på ett tag.

Text: Erik Grahn Lundgren
Bild: Nicklas Boman

Fakta – Olov Bergkvist
Ålder: 22 år
Position: Mittback
Längd: 190 cm
Vikt: 85 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2009-2012, 2014 –
Moderklubb: Morön BK
Övriga klubbar: Umeå FC 2013

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *