Missa inte Skellefteå FF – Morön BK derby på Norrvalla!

Vem drar längsta strået? foto: H-O Nilsson

Vem drar längsta strået?
foto: H-O Nilsson

Oavgjort i det första mötet. Nu laddar Skellefteå FF:s lagkapten Fredrik Lindgren och Moröns dito, Linus Lindström, för rond två den 9:e augusti.

Inför säsongen hade Skellefteå FF tagit 12/12 möjliga poäng i de fyra mötena med Morön. Varför?
Fredrik: – För att Skellefteå FF i grund och botten är ett bättre fotbollslag än Morön BK. Så
enkelt är det.
Linus: – Vi har varit lite rädda och många har fått panik när  vi spelat inför så mycket folk. Samtidigt har FF varit bättre i  alla matcher och vi har bara kunnat hota under kortare perioder.

Förutom i det senaste derbyt, som är vårt klart bästa.I årets derby slutade det oavgjort, trots att Morön var kraftigt nederlagstippade. Hur kommer det sig?

Fredrik: – Det blev tyvärr en matchbild som handlade mer om  kamp än om strukturerat spel. Vi kom inte upp i vår normala nivå, men borde ändå ha knutit ihop säcken när vi ledde med 2-1.
Linus: – Mycket beror på att vi fick spela på Skogsvallen, en plan som ni inte gillar lika mycket som Norrvalla. Sedan är det bara att titta i tabellen. Ni har och hade tagit mycket mer poäng och spelat väldigt bra. Vi har och hade släppt in många mål och vissa matcher inte alls varit med. Men i ett derby kan allt hända och det visade sig senast.

Hur kommer det att gå för derbymotståndaren i serien?

Fredrik: – Jag tror att Morön kommer att klara sig kvar i div II.
Linus: – Jag hoppas laget vinner serien. Skellefteå bör ha ett lag i div I. Det är viktigt att de får ha alla spelare friska och fräscha så de behåller bredden i truppen. Nyckeln ligger nog i bortaspelet. Kan FF vinna mot t ex Anundsjö och Hudiksvall borta, så har de en bra chans. Jag tror inte att FF kommer att tappa särskilt många poäng på Norrvalla i höst.

Vilka är motståndarlagets största styrkor och svagheter?

Fredrik: – Utan att ha sett Morön jättemycket denna säsong, så tycker jag att deras styrkor är att de har många som spelar med stort hjärta. Samt att de har vassa huvudspelare på fasta situationer. Däremot känns de lite uddlösa framåt.
Linus: – Under kategorin styrkor måste jag säga offensiven. FF har många spelare med olika
kompetenser, laget har även en bredd på de olika positionerna och kan därför starta lite olika beroende på vilket lag man möter. Svagheterna är nog det vi fick uppleva i derbyt. Många kan gå ner sig för mycket under vissa perioder och då kommer hängskallen fram. Svårt att komma tillbaka i matcher då.

Ifall du fick plocka över en spelare från det andra laget, vem skulle du då välja?

Fredrik: – Jag skulle inte vilja ersätta någon av mina lagkamrater, men Linus Marklund och
Hampus Hägg är två spelare som jag tror skulle passa vårt sätt att spela fotboll.
Linus: – Svår fråga, men i dagsläget tar jag Leo Englund. Han är en spelare som kan vinna
matcher själv och är bra på att göra mål, något vi saknat. En sådan spelare hade varit perfekt.

Snart dags för ett nytt derby. Hur kommer matchbilden att se ut och hur slutar matchen?

Fredrik: – I det kommande derbyt spelar vi på vår hemmaplan, vi kommer att diktera matchbilden och vi kommer att vinna.
Linus: – Jag hoppas på en mer välspelad match än senast. Jag tror  att vi kommer att se ett FF med ett större bollinnehav. Vi kommer att ligga rätt och utnyttja de misstag som görs. Det kommer att bli en match lik den senaste, med mycket kamp och närkamper. Jag tror matchen slutar oavgjort. 2-2 skulle jag ta alla dagar i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *