Mittfältare klar för Skellefteå FF

Civil_Patrik Broman 1_webb Förra veckan valde lagkaptenen och mittfältsmotorn Fredrik Lindgren att tacka nej till fortsatt spel i Skellefteå Fotbollsförening. Nu har SFF hittat en ersättare i 20-åringen Patrik Broman som närmast kommer från Selånger FK, ett lag som ifjol åkte ur Division 1 Norra.

Välkommen! Hur känns det att vara klar för Skellefteå FF?
– Tackar, det känns jättebra. Skellefteå FF visade störst intresse och det känns som att jag kommer till en riktigt bra förening.

Fanns det andra intresserade klubbar?
– Innan jag bestämde mig så var jag även och besökte IFK Luleå och tränade med dem en vecka, men Skellefteå kändes som ett bättre alternativ.

Vad vet du om Skellefteå FF som lag och Skellefteå som stad?
– Egentligen så vet jag nästan ingenting om varken laget eller staden. Men jag har koll på att Skellefteå var uppe och spelade i division 1 för några år sedan och sedan förstås att de vann division 2 ifjol. Staden har jag inte besökt, men det verkar vara en lugn och trevlig stad. Jag har inget större hockeyintresse, men det kanske blir ändring på det nu när jag flyttat hit.

För dem som inte sett dig spela, vilken typ av spelare är du?
– En innermittfältare med defensiven som min största styrka. Jag har en hög arbetskapacitet och är klok på planen.

Gått hela vägen genom GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet
Patrik började sin karriär i moderklubben Matfors IF och spelade där fram tills dess att han var 14 år. Då började han spela i GIF Sundsvall och spelade pojkallvenskan, juniorallsvenskan och U-21 med dem innan han ifjol bytte till Selånger FK, som då var nykomlingar i Division 1 Norra. Utöver klubblagsspel så har Patrik också spelat i Medelpads länslag där Elitlägret i Halmstad var en av höjdpunkterna.

Hur ser du på förra säsongen?
– Förra säsongen var min första seniorsäsong och jag tycker att det kändes bra. Jag kom in direkt i ettan och är nöjd med min egen prestation. Lagets prestation var väl inte vad vi hade hoppats på eftersom vi åkte ur. Jag startade 25 av 26 matcher, den match jag inte startade var jag avstängd. Poängmässigt började säsongen bra då jag gjorde ett mål och två assist i första matchen men efter det blev det inga fler mål, möjligtvis några fler framspelningar.

Du spelade Division 1 Norra ifjol, vad lärde du dig om serien?
– Framförallt att det inte finns några lätta matcher, alla lag är bra och det är dessutom många lag som kämpar om platserna till Superettan. Ifjol blev det väl lite annorlunda med tanke på att Sirius var så stora favoriter med ett mycket bra lag på papperet.

Vad har du för målsättning med ditt fotbollsspelande?
– Ett kortsiktigt mål som jag har är att spela i Superettan och Allsvenskan. På längre sikt vill jag kunna leva på fotbollen. För att nå dit jobbar jag hårt med att förbättra mitt offensiva spel samt att jag försöker att lägga på mig några kilo för att på så sätt bli en bättre närkampsspelare.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll?
– När jag inte spelar fotboll så tycker jag om att kolla på fotboll. Överlag så gillar jag sport och tycker om att spela tennis och hitta på saker med mina kompisar. Vid sidan av fotbollen har jag bland annat jobbat som lärarvikarie.

Har du något favoritlag och/eller någon favoritspelare?
– Mitt favoritlag är Real Madrid som också spelar i den liga jag följer mest närgående, nämligen spanska La Liga. Jag gillar de flesta spelarna i laget men Sergio Ramos är en personlig favorit.

Fakta – Patrik Broman
Ålder: 20 år
Position: Mittfältare
Längd: 173 cm
Vikt: 68 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 1:a säsongen
Moderklubb: Matfors IF
Övriga klubbar: GIF Sundsvall, Selånger FK

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *