Mittfältsmotorn Nils slåss om en startplats

 Civil_Nils Lundmark 3_webbNils Lundmark, 17 år, är trots sin ålder en meriterad spelare med två lånesejourer i Division 3 Norra Norrland och spel i såväl länslag samt spel i Skellefteå Fotbollsförening. I en intervju med SFFs hemsida berättar han om de första månaderna med det nya tränarteamet, hur han ser på sig själv som spelare samt vem av nyförvärven som han tror kommer överraska!

Hur har de första månaderna med det nya tränarteamet varit?
– Mycket bra, jag gillar allt med de nya tränarna. De är väldigt positiva och fokuserar mest på det som är bra.

Karriären började i Stämningsgården IK
Nils började sin fotbollsresa i Stämningsgården IK och spelade där fram till 13-årsåldern. I de tidiga tonåren kände han att han ville satsa hårdare på fotbollen och bytte därför till Skellefteå FFs P15-lag. Efter två framgångsrika säsonger med juniorlaget i SFF fick Nils sedan inför fjolåret ett A-lagskontrakt med Skellefteå FF.

Du har gjort två höstsäsonger i division 3, hur ser du på den erfarenheten?
Det har varit väldigt lärorikt. Spelarna är ungefär lika skickliga rent fotbollsmässigt, men fysiken skiljer sig och det har varit nyttigt för mig att prova på. Under fjolåret i Bureå IF kände jag väl att jag var redo att ta ett större ansvar än under tiden i Sunnanå SK 2012. Jag känner att jag blir bättre för varje dag och därmed kände jag mig redo för en större roll under fjolåret.

Du har tillhört A-laget i två säsonger men mest matchat med juniorerna. Hur upplever du den situationen?
– Det är väldigt viktigt att få spela matcher och får man inte speltid i A-laget måste man spela någon annanstans för att utvecklas och därmed få större chans till speltid i A-laget. Speciellt matcherna med Skellefteå FF 2 under fjolåret var både utvecklande och roliga.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som spelare?
– En defensiv mittfältare med hög arbetskapacitet som är trygg med bollen.

Vad har du att säga om de nya spelarna som kommit in i laget under vintern?

– Alla är riktigt sköna grabbar! Jonas Desai kommer tillföra mycket med sin rutin och erfarenhet av högre divisioner. Jag tror också att Aleksandar Sorgic kan överraska i sommar!

Du visade upp grymma resultat på fystesterna i början på 2014, har du alltid varit bra tränad eller är detta något som är ett resultat av mycket extraträning?
– Konditionsmässigt har jag alltid varit stark, men styrkemässigt har jag en del att jobba på. Det är en process men jag känner att det blir bättre och bättre.

Joel Bohman pekade ut dig som den spelare i laget som är mest nervös inför matcher. Brukar du vara nervös?
– Jo det kan nog stämma, jag har ofta prestationsångest inför matcherna.

Vad gör du för att nervositeten inte ska påverka dig negativt?

– Egentligen ingenting, men vi har börjat jobba mycket med mental träning nu när Krister kommit in i laget. Förhoppningsvis kan det bidra till att jag blir ännu bättre på att hantera min nervositet.

Vad gör du när du inte tränar/spelar fotboll med Skellefteå FF?
– Jag går andra året på byggprogrammet på Kaplanskolan. Annan ledig tid hänger jag gärna med mina kompisar.

Fakta – Nils Lundmark
Ålder: 17 år, fyller 18 i april
Position: Mittfältare
Längd: 181 cm
Vikt: 73 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb: Stämningsgården IK
Övriga klubbar: Sunnanå SK(lån), Bureå IF(lån)

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *