Ny huvudtränare till P-16

Marcus KristoferssonMarcus Kristofersson, 35 år, är namnet på den nye huvudtränaren i Skellefteå FF P-16. Som spelare gjorde han fem säsonger i Skellefteå AIK Fotboll och han hann även med att representera Boliden, Betsele och moderklubben Lycksele.

Närmast kommer Marcus från ett ledaruppdrag i Boliden FFI. Föreningen där hans spelarkarriär tog slut och där hans ledarkarriär påbörjades. De två sista åren på den aktiva karriären var han spelande tränare och efter att han själv slutat spela blev han pojklagstränare.

Välkommen till Skellefteå FF Marcus! Varför valde du att tacka ja till detta uppdrag?
– Tackar. Jag har, under åren som tränare i ett pojklag, saknat den mer seriösa satsningen på att utveckla spelare och göra allt för att vinna matcher. Det ska också bli intressant med min personliga utveckling som ledare, jag har länge varit intresserad av att se ifall detta är något jag vill satsa mer på.

Hur skulle du beskriva dig själv som människa?
– Jag är impulsiv, noggrann och tävlingsinriktad. Egenskaper som kännetecknar mig som både människa och som fotbollsledare.

Vilken typ av fotboll gillar du?
– Jag gillar offensiv fotboll. Mitt favoritlag är FC Barcelona och även om det inte riktigt såg ut så då man själv spelade tycker jag det är väldigt underhållande att se den typen av fotboll.

Vad är viktigast i ett lag för dig?
– För mig är det viktigaste att man har en bra sammanhållning och att man har roligt tillsammans.

Namn: Marcus Kristofersson
Ålder: 35 år
Moderklubb: Lycksele IF
Andra klubbar: Boliden FFI, Betsele IF och Skellefteå AIK
Favoritlag: FC Barcelona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *