Oscar krigar för en startplats

Civil_Oskar Larsson 2_webb Landslagsmeriterade mittbacken Oscar Larsson startade under säsongen 2013 två matcher, något han inte är nöjd med. Nu är han med och krigar om en plats i mittlåset i Skellefteå Fotbollsförening. SkellefteaFF.se tog pulsen på den snart 18-årige försvararen som nu påbörjar sin fjärde(!) säsong med SFF.

Hur låter det när du ska sammanfatta din säsong 2013?
– Jag fick väl inte spela så mycket som jag ville, vilket var tråkigt. Men jag fick i alla fall spela två matcher från start. Vi hade väldigt bra kvalité på träningarna och högt tempo, vilket gjorde att jag utvecklades mycket. Jag fick spela en del matcher med B-laget och de matcherna var väldigt nyttiga, vi mötte bra motstånd och det var synd att det var så få matcher i den serien.  Jag tycker att jag har lyckats att utveckla allt, jag jobbar väldigt mycket på att förbättra min förstatouch. Tempot är högre i division 1 och man måste hela tiden ha koll på motståndarna och veta vad man ska göra med bollen innan man faktiskt får den.

Hur ser du på konkurrenssituationen bland mittbacksplatserna i Skellefteå FF?
Det är väldigt tuff konkurrens, men det gäller att visa att man förtjänar en plats i startelvan. Daniel och ”Jocke” spelade nästan alla matcher ifjol och gjorde det väldigt bra. Olov är en kanonvärvning så det är bara att ta sig an utmaningen.

Civil_Oskar Larsson 5_webbPå vilka sätt tror du Håkan Lundström kan göra dig till en bättre försvarsspelare?
– Vi har inte hunnit med att prata jättemycket, men han verkar vara en bra tränare som har goda kunskaper om det defensiva spelet, samt att han har mycket erfarenhet från hans egen karriär.

Debut i division 5 som 12-åring, fem landslagsläger och SM-final för länslag
Oscar började sin karriär i Burträsk IK som sjuåring och fortsatte spela där tills dess att han bytte till Skellefteå FF som 14-åring. Under tiden i Burträsk hann Oscar med att spela två säsonger med A-laget i division 5. Efter lyckade insatser i länslaget och ett imponerande spel på Elitlägret i Halmstad ringde Klas Nilsson från Skellefteå FF och bjöd in Oscar till att träna med SFFs A-lag. Våren 2012 var han utlånad till Sunnanå SK och spelade i division 3 innan han till slut återvände till Skellefteå FF.

Oscar var en del av ett väldigt framgångsrikt länslag som till slut lyckades nå finalen i SM-slutspelet, men dessvärre blev det där förlust mot Stockholm. På meritlistan finns också fem landslagssamlingar på Bosön med spelare födda 1996.

Vad har du för målsättning med din fotbollskarriär?
På längre sikt är det att spela i Superettan och Allsvenskan, men på kortare sikt är det att hjälpa Skellefteå FF att klara sig kvar i Division 1 Norra samt att lyckas spela till mig en plats i startelvan.

Har du något favoritlag eller/och någon favoritspelare?
– Manchester United är mitt favoritlag och min favoritspelare är Cristiano Ronaldo.

Vad tycker du om att göra när du är ledig från träningar och matcher?
– Spela discgolf, vara med flickvännen och kompisar samt att fiska.

Fakta – Oscar Larsson
Ålder: 17 år, fyller 18 i mars
Position: Back
Längd: 183 cm
Vikt: 79 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 4:e säsongen
Moderklubb: Burträsk IK
Övriga klubbar: Sunnanå SK (lån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *