Oscar Larsson kallad till landslagsläger

Civil_Oskar Larsson 5_webbSkellefteå Fotbollsförenings unge mittback har blivit kallad till landslagsläger på Bosön den 3-6 mars. Oscar får där möjlighet att träna med och mot flera spelare som var med och tog brons i U17-VM i vintras.

Stort grattis till landslagsplatsen. Hur känns det att bli uttagen?
– Tack så mycket. Det känns väldigt roligt och kommer som en överraskning eftersom jag inte blev uttagen till det senaste lägret. Då trodde jag att det var kört eftersom jag hade varit på samtliga breddläger de senaste 5-6 gångerna, men det ska bli grymt kul!

Vad vet du om utformningen på lägret?
– Alla läger jag har varit på har haft ungefär samma upplägg. Träningar och sedan teori där vi får lära oss mer om kost och träning. Vi kommer även att ha lite mental träning.

Flera av spelarna på lägret var med och tog VM-brons i vintras.
Hur ser du på konkurrenssituationen?
– Det är oerhört tuff konkurrens, alla spelare som är där är väldigt skickliga. Elias Andersson (Helsingborg IF), Carlos Strandberg(BK Häcken) och Gustav Engvall(IFK Göteborg) gjorde alla grymma insatser i U17-VM så det ska bli kul att få mäta sig med dem.

Vad har du för målsättning med lägret? Är det möjligt att slå sig in i matchtruppen?
– För egen del handlar det bara om att åka ner och ge allt och ha kul. Jag vill visa att jag kan spela fotboll och ska spela mitt spel, sen så får vi se hur det slutar.

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *