Piteå IF – Skellefteå FF 1-0 (1-0)


Civil_Krister Lundgren 2_WebbSFF förlorade söndagens träningsmatch mot Piteå IF med 1-0 efter att PIF gjort matchens enda mål i den första halvleken. Trots förlusten tycker tränare Krister Lundgren att det finns flera positiva saker att bygga vidare på:
– Vårt aggressiva försvarsspel är bra och vi lyckas vinna mycket boll på offensiv planhalva.

Inför matchen pratade du om att ni skulle sträva efter att ha ett högt och aggressivt försvarsspel, lyckades ni med det?
– Första 20-25 minuterna var Piteå bättre än oss. De var mer aggressiva och vann fler närkamper samtidigt som vi slarvade mycket i vårt passningsspel och släppte till alldeles för många kontringar.
Andra halvan av första och hela andra halvlek så lyckas vi bättre med vårt passningsspel och lyckas vinna mycket boll på offensiv planhalva vilket lovar gott.

Övriga tankar om matchen?
Jag tycker att båda våra ytterbackar, Brinkmann och Wikberg, kommer med bra i offensiven och vi lyckades belasta Piteå med vårt mittfält under perioder. Sista 60-65 så äger vi bollen i ganska hög grad men skapar för lite chanser för att vi ska vara nöjda. Vi blir lite för statiska och jag skulle önska att vi kan hota ännu mer med fler bollar i djupled bakom deras backlinje i tidiga skeden. Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att försvarsspelet är bra medan vi har en del att jobba på med vårt offensiva spel.

Några spelare som förtjänar extra beröm?
– Daniel Söderström gör en riktigt bra match som mittback. Robin, Patrik och Jonas har många bra idéer på centralt mittfält och löser många situationer på ett bra sätt. ”Musse” hade många bra löpningar men fick inte riktigt betalt för det.

Så ställde SFF upp mot PIF:
Fredrik
Jocke, Oskar, Danne, Brinkmann
Robin Nilsson(Ut 80), Jonas, Patrik(Ut 80)
Musse, Radek, Linus M(Ut 80)

Bänken: Felix B(mv), Filose (In 80), Kevin (In 80), Robin A (In 80)

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *