Robin Andersson vill ta revansch

  Civil_Robin Andersson 1_webbDet unga forwardslöftet Robin Andersson är besviken på fjolårets säsong men vill med en skadefri säsong nu ta revansch och visa upp sig för publiken på Norrvalla. I en intervju med SkellefteaFF.se berättar han om vem i laget som spenderar mest tid med telefonen och vem som är den flitigaste besökaren i gymmet.

Vad har du att säga om förra säsongen? Är du nöjd med din säsong 2013?
– För egen del var det väl ingen jättebra säsong, jag var skadad hela våren och lyckades inte riktigt komma ikapp fysiskt inför hösten. Min form var som bäst lagom till säsongens slut. Till slut tror jag det blev två inhopp med A-laget och ett gäng matcher med juniorlaget i Juniorallsvenskan.

Vad tror du om årets säsong?
– Kroppen känns bra, men jag är lite sliten. Men vi kör hård fysträning nu så jag tror att alla spelare är lite slitna, men det är nog helt enligt planerna. Mitt mål för säsongen är att få vara skadefri och få speltid i Division 1 Norra.
Hur låter det när du ska beskriva dig själv som spelare?
– En stor och stark forward med ett bra spelsinne.

Vad vill du utveckla kommande säsong?
– Spelet i offensivt straffområde. Både timingen i löpningarna men kanske framförallt huvudspelet.

Hur tror du att Krister Lundgren kan hjälpa dig att utvecklas?
– På det stora hela är han en väldigt bra tränare och hans erfarenhet kommer att vara nyttig för mig och det faktum att han är en gammal forward kommer givetvis hjälpa mig ytterligare, han vet vad som krävs.

Karriären började i Burträsk IK
Robin började sin fotbollskarriär i Burträsk IK som sjuåring och spelade där innan han som 14-åring bytte lag till Ljusvattnet. Men innan avslutet i Burträsk hann Robin med att göra A-lagsdebut i division 5 som 13-åring. I Ljusvattnet blev det en säsong i division 5 innan han bytte till Sunnanå SK där han under lagets framgångsrika säsong i division 3 nästan alltid hade en plats i startelvan. Efter succén i SSK blev Robin klar för Skellefteå Fotbollsförening. Säsongen 2014 blir hans andra säsong med laget.

Under tiden i Sunnanå SK blev Robin också aktuell för spel i länslaget för pojkar födda 1996, ett länslag som var väldigt framgångsrikt och som till slut tog sig hela vägen till final, där det blev förlust mot Stockholm.

Vad gör du när du inte tränar/spelar fotboll med Skellefteå FF?
– När jag är ledig spenderar jag mycket tid tillsammans med flickvännen. Annan ledig tid spenderar jag gärna på jakt och fiske. Nu på vintern blir det dessutom mycket skoter.

Vem i Skellefteå FF:

… är roligast?
– Alexander Brinkmann

… spenderar mest tid i gymmet?
– Krister Andersson, definitivt.

… väljer musiken i omklädningsrummet?
– Alexander Brinkmann, men han spelar för lite Bruce Springsteen.

… håller på mest med mobilen i omklädningsrummet?
– Oscar Larsson, han sms:ar med sin flickvän hela tiden.

Fakta – Robin Andersson
Ålder: Fyller 18 den 17 mars
Position: Forward
Längd: 181 cm
Vikt: 83 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 2:a säsongen
Moderklubb: Burträsk IK,
Övriga klubbar: Sunnanå SK

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *