Fast situation avgjorde seriefinalen

Vinst och serieledningen hade varit fyra poäng stor. Nu blev det förlust, 1-0 (1-0) i seriefinalen mot Anundsjö borta och det är fortsatt mycket jämnt i toppen av tabellen.

Mål:
6′ 1-0 M.Åberg 

Laget
Enberg
Olofsson – Vikberg – Söderström – Schönfeldt
F.Lindgren (K) (80) Almqvist (65) K.Andersson
Heydari (70) – Erlich – Brinkmann
Glaas, Burlin (80), Irakoze (65), R.Andersson (70)

*Matchen upplevd från min position som högerback.

Första halvlek
Precis som väntat satte Anundsjö full fart från början och det var helt klart hemmalaget som öppnade piggast. Det kändes som om vi inte riktigt var på banan de första 5-10 minutrarna och tyvärr blev det avgörande för utgången av matchen. För det var nämligen under denna period som matchens enda mål kom. Anundsjö fick inkast i höjd med vårt straffområde och packade in folk. Inkastet blev, något oväntat, kort och istället följde ett inlägg som en omarkerad Martin Åberg kunde nicka in. Inte särskilt bra att det ska krävas ett mål emot oss för att vakna, men efter deras ledningsmål jämnade matchen ut sig. Det blev vi alla trott en rätt fysisk tillställning med mycket kamp. Det var dock inte den allra mest tempostarka match som vi spelat denna vår.

Anundsjö spelade ett rätt stabilt försvarsspel med många duktiga huvudspelare i backlinjen. Anfallsspelet var väldigt rakt och de sökte ofta djupledsbollar i ytorna bakom våra ytterbackar.

Vi, å andra sidan, fick tag i bollen allt eftersom halvleken gick. Vid ett par tillfällen vann vi bollen på offensiv planhalva och då kändes det som om vi hade chansen att straffa dem, men vi lyckades inte fullt ut. Vår hetaste chans var helt klart en frispark ifrån Linus Almqvist som tvingade hemmamålvakten att sträcka på sig. Man kan säga att halvleken, efter deras ledningsmål, var väldigt jämn. I paus hade jag en positiv känsla. Det kändes som om vi började komma igång och skulle vi fortsätta på samma spår skulle vi nog få in en kvittering i andra halvlek.

Andra halvlek
Åström uppmanade till tålamod under halvtidsvilan. Det fanns ingen anledning att gå på en tokoffensiv i början av andra halvleken och blotta oss bakåt. Istället blev det en ganska lugn inledning av de resterande 45 minutrarna. Det var inget lag som riktigt tog tag i taktpinnen och de heta chanserna lyste med sin frånvaro. Istället handlade det, i detta skede, mycket om att vinna andrabollar och fasta situationer. Anundsjö fick rätt många fasta situationer i den andra halvleken. Dessa tog tid. Jag har nog aldrig sett ett lag dra ner så mycket på tempo vid avblåsningar. Dessvärre för oss var domaren inte särskilt intresserad av att skynda på matchen. Matchen blev otroligt hackig.

Vi hade också en del fasta situationer. Olympia, som Anundsjös hemmaplan heter, är väldigt smal och det var därför möjligt att kasta inkast en bra bit in i straffområdet. Detta skapade oreda i hemmaförsvaret, men någon utdelning blev det inte. Alexander Brinkmann försökte på frispark, men den smet utanför. Samme Brinkmann hade ett till läge men det högerskottet lämnade en del övrigt att önska.

Anundsjö fortsatte att spela fysiskt. De drog på sig ett par gula kort och med fem minuter kvar fick deras högerback syna det röda. Läge för en slutforcering från vår sida, alltså. Men trots läget i matchen och dess betydelse så kändes det ganska tamt mot slutet. Det var en match då vi, märkligt nog, inte riktigt gjorde vad som krävdes för att ge oss chansen att kvittera. Anundsjö spelade av matchen på ett rutinerat sätt och vi lät dem spela av den lite väl enkelt kändes det som. Anundsjös snittålder är ganska mycket högre än vår, kanske hade det en betydelse i denna seriefinal?

Sammanfattning
Åström var märkbart besviken efter matchen. Seger här och vi hade haft ett ypperligt läge till hösten. Nu är vi två poäng bakom just Anundsjö och det är givetvis ett bra utgångsläge även det. Ett läge som jag tror att alla i laget hade köpt inför säsongen.

Nu vänder serien och det blir givetvis en mycket, mycket viktig match på Norrvalla när Anundsjö kommer på besök direkt efter uppehållet. Då finns chans till revansch. Annars känns det rätt skönt att vi mött toppkonkurrenter som Hudiksvall, Strömsberg, Piteå och Anundsjö på bortaplan och alltså får hemmafördelen nästa gång vi tar oss an dem.

Förhoppningsvis kan en spelare som Leo Englund kurera sig under uppehållet och vara tillbaka i samma form som han var i inledningen av serien. Har man ett målsnitt på omkring ett mål/match så märks det såklart när man inte är med.

Nu väntar en veckas vila innan det är dags att ta tag i sommarträningen. Först individuellt och därefter med laget. Viktig träning nu när vi är med och slåss om seriesegern. Jag känner mig inspirerad och vid gott mod när jag tänker på hösten och jag tror att de flesta i laget känner likadant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *