Skellefteå FF – IFK Luleå 1-3 (1-2)

Lördagens match mot seriekollegan IFK Luleå slutade med förlust 1-3 efter att mittbacken Joakim Wikberg gett SFF ledningen efter en halvtimme.
– Vi startar matchen på ett mycket bättre sätt än matcherna tidigare och gör en mycket bra första halvlek även om vi förlorar den med 2-1, berättar Krister Lundgren.

Dina tankar om matchen?
– Mot Morön och Piteå har vi startat matchen alldeles för dåligt och nu bestämde vi oss för att försöka få fler bollar bakom deras backlinje och för att på så sätt kunna sätta dem under press. Det lyckas vi bra med och vi skapar flera chanser och vår ledning kunde absolut ha varit större än 1-0.

IFK Luleå kom fyra i Division 1 Norra ifjol och det är ett bra lag. Det märks inte minst då vi gör misstag, då blir vi straffade direkt. Jämför man denna match med matchen mot dem för fem veckor sedan(förlust 4-2) så känns avståndet mellan oss mindre idag, vilket betyder att vi närmas oss.

– Det känns jobbigt att ligga under i paus trots att vi gör en så bra första halvlek. Även om vi som sagt borde lyckats göra fler mål innan paus. I andra halvlek tappar vi spetskompetens då vi byter ut Jonas Desai samtidigt som IFK Luleå spelar ett högre försvarsspel vilket gör att de kan ta över matchen. IFK Luleå är skickligare än oss i de båda straffområdena och till slut är de det som avgör matchen.

Petter Thelin fick göra debut när han blev inbytt i den 65:e minuten. Vad säger du om inhoppet?
– Det viktigaste och roligaste var att få se honom på planen. Denna match var hans första på ett halvår och man kan se att han i vissa lägen saknar tajming. Petter kommer få ett antal tuffa träningar i kroppen och dessutom matchtid, vilket gör att det kommer hända mycket där de närmaste fyra veckorna.

Några spelare du vill ge individuellt beröm?
– Alexander Brinkmann gör en riktigt bra match som vänsterback och förtjänar beröm. ”Musse” är oerhört löpvillig och var hela tiden på hugget, dessutom tar han ett stort ansvar i defensiven. Sedan är det jätteroligt att Linus Almqvist kommer till spel, mycket kul att se honom på plan. Mittfältet gör en riktigt bra första halvlek där Kevin är duktig den dryga timme han spelar.

Så spelade Skellefteå FF:
Fredrik i mål
Backar: Oskar L, Jocke, Danne och Brinkman
Mittfältare: Robin N(UT 65), Jonas(UT 45) och Kevin(UT 65)
Forwards: Krister, Radek och Musse

Bänk: Filose(IN 65), Linus A(IN 45), Felix B, Petter(IN 65), Nur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *