Skellefteå FF lånar från Allsvenskan

Civil_Petter Thelin 2_WebbPetter Thelin ansluter från svenska mästarna Malmö FF på ett säsongslån och hoppas själv kunna fylla luckan efter skyttekungen Leo Englund.
– Jag vet att Leo gjorde det riktigt bra här och var väldigt uppskattad, och det hoppas jag också bli, berättar den 19-årige anfallaren.

Välkommen! Hur känns det att ha skrivit på för SFF?
– Det känns bra, det är väldigt skönt att veta var man ska spela kommande säsong. Nu handlar det bara om att få den sociala biten på plats så att man kan börja prestera på planen.

Varför valde du att skriva på för Skellefteå FF?
– Jag kollade runt tillsammans med Malmö FF i jakten på en klubb som jag kunde lånas ut till och vi såg att Leo Englund hade lämnat SFF för GIF Sundsvall och att det fanns en möjlighet för mig att slåss om den platsen. Division 1 är en bra språngbräda för mig denna säsong och förhoppningen är att nästa år vara tillbaka i Malmö FF och kunna leverera där. Vi kollade på många klubbar och Skellefteå FF var helt enkelt det bästa alternativet med en dessutom mycket bra ledarstab, något som jag tycker är viktigt. Nu vill jag bygga upp mitt självförtroende, och det gör jag genom att spela många matcher och göra många mål, därför känns division 1 som det bästa alternativet.

Det stora genombrottet kom 2012
Petter började sin fotbollskarriär i Kramfors-Alliansen med sin pappa som tränare. Han började sedan fotbollsgymnasiet i Sundsvall och började sedermera spelade för GIF Sundsvalls ungdomslag innan han tog beslutet att återvända till Kramfors-Alliansen för att spela A-lagsfotboll. Säsongen 2012 gjorde han smått osannolika 25 mål och 17 assist i division 3. Detta gjorde att flera allsvenska klubbar fick upp ögonen för den storväxte forwarden och det blev först ett provspel med AIK innan han till slut bestämde sig för Malmö FF. I MFF var han en del av A-truppen men spelade matcher med U21-laget innan han senare blev utlånad till Limhamn/Bunkeflo i Division 1 Södra.

Vad vet du om Skellefteå FF?
– Jag känner Sundsvallskillarna Johan Sjöberg och Patrik Broman sedan min tid i Sundsvall. Sedan har jag koll på Jonas Desai som ifjol spelade i Östersunds FK och jag har träffat Linus Marklund på landslagsläger.

Du är nog en helt ny bekantskap för de allra flesta i och runt Skellefteå FF, hur låter det när du ska beskriva dig själv som spelare?
– En central forward som är stark i targetspelet, men de flesta av mina mål kommer efter löpningar i djupled.

Vad är din målsättning med säsongen?
– För egen del handlar det om att komma tillbaka till målformen och leverera kontinuerligt. Sedan hoppas jag givetvis slippa skador. Som lag hoppas jag vi kan nå en mittenplacering och undvika bottenstriden.

Leo Englund gjorde en kanonsäsong ifjol och det är honom du ska ersätta som anfallare. Känner du någon press?
– Jag brukar prestera bättre med press så det är inget som jag ser som något problem. Jag vet att Leo var väldigt uppskattad och jag hoppas att jag kan bli lika populär som honom.

Hur är du utanför planen?
– En social kille som gillar att hitta på saker, jag blir fort rastlös.

Vad brukar du göra när du inte spelar/tränar fotboll?
– Jag tränar mycket på egen hand, spelar lite FIFA och tar det lugnt. Några ur ledarstaben berättade att det finns bra fiskevatten här och det låter perfekt.

Har du något favoritlag och/eller någon favoritspelare?
– Mitt favoritlag är Chelsea och min favoritspelare är Didier Drogba.

Mattias Granström från Skellefteå FFs sportgrupp är nöjd med värvningen:
– Vi hoppas kunna hjälpa Petter att utvecklas så att han kan nå sina mål och att vi samtidigt kan ha nytta av honom kommande säsong. Malmö FF hörde av sig till oss och frågade om vi var intresserade och vi valde att gå vidare med honom. Det känns mycket bra att allt är klart.

Fakta – Petter Thelin
Ålder: 19 år
Position: Anfallare
Längd: 190 cm
Vikt: 90 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 1:a säsongen
Moderklubb: Kramfors-Alliansen
Övriga klubbar: Sollefteå, GIF Sundsvall, Malmö FF, Limhamn/Bunkeflo

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *