Skellefteå FF – Umeå FC 2-1 (0-1)

Match_Krister Andersson_webbLördagens träningsmatch mot Umeå FC vanns av hemmalaget efter en stark vändning i andra halvlek. Inbytte mittfältaren Kevin Forss avgjorde matchen på tilläggstid med ett välplacerat skott. 

Hemmatränaren Krister Lundgren var mycket nöjd med segern:
– Mentalt väldigt skönt att få avgöra på övertid, och väldigt kul att Petter Thelin fick göra sitt första mål för oss!

Det var gästerna Umeå FC som tog ledningen efter 22 minuter efter bolltapp i hemmalagets backlinje och Jonatan Wiberg var sista bortaspelare på bollen. Detta efter att SFF börjat matchen väldigt starkt.
– Första 20-25 minuterna har vi full kontroll, bra rörelse och ett fint passningsspel. Vi spelar med ett härligt mod och tar oss fram till flera bra avslutslägen, konstaterar Krister Lundgren.

Men efter gästernas ledningsmål kunde de ta kommandot över matchen och det blir en jämnare tillställning, en svacka i matchen som tränare Lundgren tror beror på övermod efter den väldigt starka starten.
– Jag gillar att vi tar tillbaka kommandot i början på andra, för de tar över sista delen av den första halvleken. Sedan är jag mycket nöjd över att vi får med våra ytterbackar i offensiven samt att vi har en härlig rörlighet på såväl mittfältet som i anfallet.

Matchens sista 15 minuter skulle komma att bli väldigt intensiva. Först kvitterade inhopparen Petter Thelin med ett vackert avslut i bortre krysset efter att Linus Marklund drivit fram bollen på vänsterkanten och på stopptid kunde Kevin Forss avgöra matchen med ett välplacerat avslut från straffområdesgränsen.
– Helhetsmässigt är jag mycket nöjd, vi gör en mycket bra match och vi visar att vi har en grymt härlig känsla i gruppen och att det är hård konkurrens om platserna i startelvan, sammanfattar Krister.

MATCHFAKTA:
0-1 Jonatan Wiberg, min 22’
1-1 Petter Thelin, min 75’
2-1 Kevin Forss Nordlund, min 92’

STARTELVAN MOT UMEÅ FC:
Fredrik
Oscar L, Jocke, Danne och Linus M(UT 83)
Robin, Linus A(UT 45) och Jonas
Musse(UT 70), Radek och Krister(UT 86)

Avbytare: Jesper Glaas(mv), Brinkmann(IN 83), Petter T(IN 70), Kevin F(IN 45), Filose(IN 86),

 

Text: Erik Grahn
Bild: Hans-Olov Nilsson

En reaktion på “Skellefteå FF – Umeå FC 2-1 (0-1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *