Skellefteå FF värvar från Robertsfors IK

Civil_Robin Nilsson 1_webbSkellefteå Fotbollsförening fortsätter att förstärka truppen inför kommande säsongs division 1-spel. Senaste tillskottet är mittfältaren Robin Nilsson, 20 år, som närmast kommer från Robertsfors IK.

Välkommen till Skellefteå FF! Hur känns det att ha skrivit på?
– Tackar, det känns riktigt bra! Efter en tids funderande känns Skellefteå FF som det bästa alternativet för mig. Här finns det bra träningsmöjligheter och jag är beredd att satsa hårt för att utvecklas och bli en bättre spelare.

Vad vet du om laget?
– Jag har nu varit med och tränat tre pass tillsammans med laget och fått träffa de båda tränarna. Både Krister och Håkan har bemött mig på ett mycket bra sätt. Det känns som en tränarduo som både sprider glädje men som också kan vara allvarliga, och den balansen är väldigt viktigt.

– Sedan tidigare känner jag Alexander Brinkmann och Joakim Wikberg som jag spelade tillsammans med i Västerbottens länslag för pojkar födda 1993. Radek Erlich spelade jag tillsammans med under den tid han var i Robertsfors och vi hade redan då ett väldigt bra samarbete, det är en fantastisk spelare. Överlag är det en grupp med hög arbetsmoral och dessutom väldigt mycket talang. Under den tid jag har varit här så har jag fått ett bra mottagande och det blir kul att komma till ett lag med många unga spelare.

Varför blev det Skellefteå FF? Var det några andra klubbar som visade intresse?
– Tegs SK, Anundsjö, Morön BK och Robertsfors var alla intresserade men till slut valde jag SFF mycket tack vare utmaningen att spela i division 1. Det blir en stor utmaning för mig, men jag är beredd att göra det som krävs och är säker på att jag kommer nå bra resultat. Jag tror att Skellefteå är det lag som kan ge mig den bästa fotbollsmässiga utvecklingen och dessutom tror jag att det kan bli en riktigt rolig upplevelse med laget.

Du har länge varit en framstående spelare i ”Robban”, hur kommer det sig att du valde att lämna nu?
– Jag känner mig redo för nästa steg helt enkelt. SFF hörde av sig redan ifjol men då spelade SFF och RIK i samma division och då ville jag stanna för att hjälpa Robertsfors. Men efter fem år i Robertsfors A-lag kände att det var dags att röra på sig, jag är ingen duvunge längre och jag känner att jag kan bidra i SFF.

Berätta om din fotbollsbakgrund.
– Jag har under hela min karriär spelat i RIK, men det stora genombrottet kom när jag som 15-åring blev uppflyttad till A-laget. Första halvåret satt jag på bänken men efter uppehållet tog jag en startplats i division 2 som 15-åring och fick mycket speltid. Jag tog också en plats i Västerbottens länslag och fick äran att vara lagkapten. Utöver spel i RIK och länslaget har jag också fått möjligheten att åka på ett landslagsläger på Bosön och även fått provträna med Elfsborg. Totalt har jag gjort 5 A-lagssäsonger med RIK med spel i både division 2 och division 3.

Om du ska beskriva dig själv som spelare, hur låter det då?
– En spelskicklig fotbollsspelare som gillar att styra spelet och ta ansvar på plan. Jag är taktiskt duktig och jag vill alltid vara spelbar för att kunna hjälpa mina lagkamrater för att skapa en trygghet i passningsspelet.

Vad har du att säga om förra säsongen?
– Förra säsongen gick sådär, jag hade önskat och förväntat mig mer både från mig och laget. Vi saknade vilja och folk på träningarna. Det är svårt att klara sig kvar i division 2 om man bara är 10st på träningarna… För egen del tycker jag att jag presterade bättre på hösten än på våren, mycket tror jag är tack vare att jag körde riktigt hårt med fysträningen under sommaruppehållet. Jag grämer mig fortfarande över att vi åkte ur, men nu ska jag göra allt jag kan för att Skellefteå FF ska klara sig kvar i division 1.

Har du något favoritlag och/eller favoritspelare?
– Jag tittade mycket på Paul Scholes när han spelade i Manchester United, men gillar också att kolla på Xavi i FC Barcelona.  Jag tycker om spelare som spelar passningsorienterad och rapp fotboll, även om det viktigaste förstås är att vinna matcher. Mitt favoritlag är Manchester United.

Vad gör du utanför fotbollen?
Jag har jobbat som vikarie på skola/fritids i Robertsfors. Annars så är jag en idrottsälskare och jag gillar att spela innebandy, handboll och ishockey men nu när säsongen drar igång ligger all fokus på fotbollen. Jag har funderat på att börja plugga till hösten, då kan det nog bli till att plugga språk på distans. Jag skulle vilja läsa upp mina språkkunskaper så att jag blir riktigt duktig.

Mattias Granström från Skellefteå Fotbollsförenings sportgrupp är nöjd över nyförvärvet:
Robin har under flera år varit en tongivande spelare i Robertsfors och har trots sin unga ålder redan mycket erfarenhet av seniorfotboll. En ledarkaraktär som är väldigt intressant. Fotbollsmässigt ligger han på en mycket bra nivå men nu är det upp till honom att köra hårt på fysträningarna, våra spelare har kört hårt med Peter Lugnér i 1,5 år och det har gett resultat. Vi var intresserade redan ifjol men då valde Robin att stanna i RIK, men nu är vi väldigt nöjda över att han väljer spel i Skellefteå FF.

Fakta – Robin Nilsson
Ålder: 20 år
Position: Mittfältare
Längd: 183 cm
Vikt: 74 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 1:a säsongen
Moderklubb:
Robertsfors IK

 

Text: Erik Grahn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *