Snickaren på vänsterkanten talar ut!


Civil_Alexander Brinkmann 2_webb 1Alexander Brinkmann spelade 21 av 22 matcher som vänsterback ifjol. I denna intervju  
summerar han fjolårets säsong, berättar om sitt positionsbyte och vem i Skellefteå Fotbollsförening som spenderar mest tid framför spegeln.

När du värvades till SFF spelade du mest ytterforward men nu används du mest som vänsterback. Hur tycker du att positionsbytet gått för dig?
Jag tycker att det har gått ganska bra. Första året spelade jag inte så mycket, men fick träna på den då ovana positionen. I offensiven är det egentligen ingen större skillnad, de stora skillnaderna ligger i defensiven. Det jag har fått jobba mest med är positionsspelet, men det börjar sätta sig nu.

Hur låter det när du ska beskriva dig själv som spelare?
En löpvillig vänsterspringare med bra blick för spelet. Gillar att ha koll på spelet och mina medspelare. Slår gärna crossbollar med min vänsterfot.

Vad var det som fungerade så bra under fjolåret som gjorde att ni vann serien?
– Vår kanske största styrka under fjolåret var stämningen i gruppen. Vi hade riktigt bra sammanhållning och det var många som vågade ta plats. Sedan tycker jag att vi hade bättre konkurrens än tidigare.

Hur ser du på din säsong 2013? Vad ska du förbättra till kommande säsong?
– På det stora hela är jag nöjd. Jag spelade alla matcher utom Assi borta då jag var sjuk, och efter sjukdomen tycker jag att jag hade en liten formsvacka de sista fyra matcherna. Generellt sätt tycker jag att hela laget gjorde bra säsong.
– Till kommande säsong vill jag förbättra allt och dessutom våga lite mer, inte bli ängslig bara för att det är division 1!

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll?
– Jag jobbar som snickare på MiniBygg. När jag är ledig hänger jag mycket med grabbarna i laget och sitter vid datorn eller ser på tv.

Vem i Skellefteå FF:

Är snabbast?
Krister Andersson.

Spenderar mest tid framför spegeln?
Linus Almqvist.

Är kaxigast i medgång?
Linus Almqvist.

Fakta – Alexander Brinkmann
Ålder: 20 år
Position: Vänsterback/Vänsterforward
Längd: 180 cm
Vikt: 81 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 4:e säsongen
Moderklubb:
Stämningsgården IK
Övriga klubbar: Myckle IK, Sunnanå SK

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *