Ytterligare ett snöpligt poängtapp

För tredje gången denna säsong släppte Skellefteå FF in ett sent kvitteringsmål. Denna gång var det hemmalaget Härnösand som fick in 1-1 (0-0) i den 89e minuten. Kvitteringen betydde att FF fick återvända hem med endast en poäng.

Laget

Enberg
Olofsson (63) – Söderström – Larsson – Brinkmann
F.Lindgren (K) – P.Lindgren (80) – K.Andersson
Heydari – Erlich – Englund
Glaas
Boman (63)
Irakoze (80)
R.Andersson
Adem
Tjärnqvist

Första halvlek

Högslätten bjöd, i vanlig ordning, på ett blåsigt klimat och det var vi som fick börja med vinden i ryggen. Trots detta kändes HFF något hetare inledningsvis. Man vaskade fram en del hörnor och hade faktiskt en boll inne efter ungefär 10 minuter, målet föregicks dock av en ojustehet och blåstes bort. Precis som i dubbelmötet mot Anundsjö var vi inte riktigt ”där” den första kvarten. Till skillnad från de mötena så lyckades vi mot Härnösand få ordning på spelet innan vi släppt till ett baklängesmål. För allteftersom halvleken led så kom vi in i matchen mer och mer. Det ska dock sägas att, trots att vi kom in i matchen allt eftersom så var det långt ifrån en välspelad match vare sig från vår eller hemmalagets sida. Bollen bytte ofta ägare och det faktum att HFF hade kraftig motvind visade sig i slutet av halvleken då vi blev något mer spelförande. Tre heta chanser lyckades vi vaska fram under de första 45.

Brinkmann provade på frispark – målvakten räddade till hörna.

På hörna nickade Daniel Söderström ner bollen till Radek Erlich som dunkade in den – domaren blåste dessförinnan av pga en tveksam ojustehet.

Leo Englund kom mer eller mindre fri med målvakten, med något dålig vinkel – sköt över med vänstern.

Andra halvlek

Trots, eller kanske tack vare, att vi inte kom upp i någon vidare standard i den första halvleken så kändes det som om vi var det bättre laget. Kunde vi bara ”snäppa upp” en aning skulle vi åka från Härnösand med tre poäng. Det började bra i den andra halvleken. Knappt tio minuter in i halvleken uppstod ett kontringsläge. Krister Andersson fick bollen, vände upp och skickade iväg en fin genomskärare som snabbe Mustafa Heydari var först på. Heydaris förstatouch var bra och han kunde avlossa skottet på det andra. Avslutet, som var ganska långt ifrån kliniskt, tog i målvakten för att sedan långsamt, långsamt rulla över mållinjen fram till 1-0.

Vi hade fått den start vi ville ha. Tyvärr blev de efterföljande fem minutrarna något avvaktande. Härnösand tilläts skapa någon fast situation innan vi återigen kändes riktigt stabila och organiserade efter vårt ledningsmål. Med knappa halvtimmen kvar klev undertecknad av pga skada och in på högerbacksplatsen kom Joel Boman.

Matchbilden såg ganska behaglig ut från bänken. Härnösand hade förtvivlat svårt att skapa något riktigt tryck även om man flyttade fram ett par spelare extra. Framåt uppstod istället finfina kontringsmöjligheter för oss. Dessvärre togs dessa aldrig riktigt till vara på. Antingen var det den sista, avgörande passningen som fallerade eller så handlade det om något svaga avslut. Med tjugo minuter kvar hade Patrik Lindgren ett jätteläge ett utöka till 2-0 då han kom fri från halvplan. Tyvärr blåste domaren frispark för oss, på egen planhalva. Mycket, mycket olyckligt…

Mot slutet av matchen byttes Patrik Lindgren ut, in kom Filose Irakoze och det mesta såg rätt stabilt ut. Härnösand kändes inte särskilt giftiga och det mesta pekade på att vi skulle avgå med segern. Så blev det inte. I den 89e matchminuten lyckades hemmalaget skapa en hörna. Hörnan gick Daniel Söderström upp för att nicka undan samtidigt som Enberg kom ut för att boxa densamma undan. En motspelare gav Söderström en tuff duell och det hela resulterade i att bollen tog på Söderström bakhuvud och in i mål. Även detta mycket, mycket olyckligt.

Sammanfattning

Det är lätt att tänka ”tänk om…”. För tänk om vi behållt ledningarna i matcherna mot Hudiksvall, Robertsfors, Morön och Härnösand. Då hade vi haft ytterligare åtta friska poäng. Å andra sidan har vi haft flytet med oss ibland. Senaste mot Härnösand avgjorde vi på stopptid och mot Piteå fick vi in ett sent ledningsmål. Tabellen är alldeles för jämn för att ägna sig åt ältande, speciellt när det finns en derbymatch mot Morön att se fram emot på fredag.

För matchen mot Härnösand är inget man gärna går och tänker på då vi spelade en av säsongens sämsta matcher, tyvärr. Aggresiviteten och arbetsinsatsen var inte allt lika bra som mot Anundsjö. Inte heller skärpan framför mål. Förhoppningsvis lyckas vi styra in oss själva på rätt spår mot Morön.

Rent individuellt var det ganska slätstruket i FF i denna match. Oscar Larsson, som gjorde sin första match från start denna säsong gjorde det riktigt stabilt och förtjänar beröm. Även hans mittbackskollega Söderström stod för en stabil insats även om han var olycklig vid kvitteringsmålet.

/ Anton Olofsson, spelade högerback fram till minut 63.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *