Wikberg redo för ettan!

Civil_Joakim Wikberg 1_webbI en intervju med skellefteaff.se berättar Joakim Wikberg bland annat om vem som är svårast att markera i SFF, hur han ser på föregående säsong samt vad han tycker om sina mittbackskollegor.

Hur låter det när du ska sammanfatta säsongen 2013 för dig och för laget?
– Lagmässigt tycker jag det gick riktigt bra, vi presterade på en hög nivå och lyckades vinna serien, vilket nog förvånade många. För egen del gick det bra, jag har fått några utmärkelser och det känns verkligen som att jag dragit mitt strå till stacken. Jag känner att jag har mognat som spelare och tar bättre beslut på planen nu.

Förändras träningsupplägget något med tanke på att ni spelar i en ny serie?
– I grund och botten är det samma typ av förberedelser som tidigare, men allt behöver bli ett eller två snäpp bättre. Skillnaderna kommer på planen, alla lag vi möter kommer vara bättre och fler lag kommer att försöka spela en mer passningsinriktad fotboll. Sedan måste vi vara förberedda på att vi inte längre är ett topplag utan en nykomling.

Det är hård konkurrens om mittbacksplatserna inför kommande säsong. Vilka tycker du är dina mittbackskollegors styrkor?
– Olov Bergkvist är en ledare på planen som är väldigt bestämd i sitt spel. Duktig med bollen och stark i huvudspelet samt väldigt brytningssäker. Ifjol spelade jag med Daniel Söderström och det samarbetet fungerade väldigt bra. Han påminner mycket om Olov i sin spelstil, duktig med boll och bra fysiskt. Oscar Larsson är en väldigt lovande spelare som är trygg med boll och han har en enorm vinnarskalle.

Civil_Joakim Wikberg 3_webbHur tycker du fysträningen gått hittills under försäsongen?
– Det har gått bra och vi har haft ett riktigt bra upplägg. Dessvärre har jag varit skadad på slutet och därför inte kunnat delta fullt ut. Vi har haft bra variation och kört både längre och kortare intervaller samt olika typer av styrketräning på Friskvårdskompaniet, bland annat TRX, cirkelträning och brottning.

För några år sedan snackades det om att du var intressant för Arsenal. Fanns det någon sanning i de ryktena eller var det bara påhitt?
– Enligt Klas Nilsson så var jag med på Arsenals lista över intressanta spelare i samband med Elitlägret i Halmstad, men mer än så vet jag inte.

Vad gör du när du inte spelar/tränar fotboll med Skellefteå FF?
– Jag umgås mycket med mina kompisar och min flickvän. Sedan jobbar jag i Byske som snickare.

Vem i Skellefteå FF tycker du är svårast att möta en mot en?
– Radek Erlich.

Fakta – Joakim Wikberg
Ålder: 20 år
Position: Back
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg
Säsonger i Skellefteå FF: 5:e säsongen
Moderklubb: Byske IF
Övriga klubbar: Sunnanå SK

 

Text: Erik Grahn
Bild: Nicklas Boman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *